urednistvo@preteklih24.si

Novogoriški policisti v preteklem dnevu obravnavali kar dva primera ropa prodajaln

Danes, 10. maja dopoldne, so policisti bili obveščeni o vlomu v starejšo stanovanjsko hišo v naselju Vitovlje (Mestna občina Nova Gorica), kjer je neznani storilec v času od nedelje, 8. maja do današnje prijave kaznivega dejanja Policiji vlomil v omenjeni objekt.


Fotografija je simbolična

Po sedaj zbranih podatkih je storilec z motornega kolesa demontirali in odtujil motor, oškodovancem je bila povzročena materialna škoda za okoli 400 evrov. Policisti PP Nova Gorica bodo po zaključku preiskave in na podlagi vseh ugotovitev podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Obravnavana primera ropa prodajaln na Goriškem

Včeraj, 9. maja ob 14.37, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o ropu v eni od trgovin na Erjavčevi ulici v Novi Gorici. Po prvih zbranih podatkih je bil neznani moški na blagajni kot stranka. Ko mu je blagajničarka vračala drobiž je neznanec razbil steklo in odrinil omenjeno uslužbenko trgovine ter iz blagajne pograbil šop denarja in nato s kraja zbežal neznano kam. Uslužbenka trgovine je bila zaradi omenjenega kaznivega dejanja predvidoma lažje poškodovana (utrpela je udarec v roko) in je naknadno poiskala ustrezno zdravniško pomoč. Policije je o kaznivem dejanju ropa obvestila tudi pristojne pravosodne organe, storilec še ni bil izsleden. Policisti PP Nova Gorica nadaljujejo s preiskavo okoliščin navedenega kaznivega dejanja.

Policisti PP Nova Gorica so le nekaj ur kasneje oz. okoli 18. ure, obravnavali rop tudi v trgovini v Šempetru pri Gorici. Neznanec je v navedenem času prišel do blagajne omenjene trgovine in pri tem naročil prodajne izdelke. Ob vračanju manjše vsote gotovine za nakup je storilec prodajalko prijel za roko in jo odrinil, nato pa iz predala blagajne odvzel nekaj sto evrov gotovine ter s kraja zbežal neznano kam. Uslužbenka trgovine pri tem ni bila poškodovana. Novogoriški policisti oba primera kaznivega dejanja ropa še preiskujejo in bodo po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo (po določilu 206. člena KZ-1) na Okrožno državno tožilstvo.

V prometni nesreči II. kategorije v Novi Gorici udeležena italijanski motorist in kolesar

Danes, 10. maja ob 12.17, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o prometni nesreči II. kategorije na Erjavčevi ulici v Novi Gorici in v kateri sta bila telesno poškodovana 58–letni voznik motornega kolesa, državljan Italije in 23–letni kolesar. Po prvih ugotovitvah na kraju je italijanski motorist vozil po Erjavčevi ulici (iz smeri Republike Italije) proti središču Nove Gorice. V isti smeri se je po kolesarski stezi peljal kolesar, ki je (blizu ene od tamkajšnjih trgovin) zavil levo po kolesarski stezi ob prehodu za pešce čez cesto ne da bi se prepričal, če lahko to varno stori. Pri tem je italijanski motorist vanj trčil, oba udeleženca sta pri tem utrpela telesne poškodbe. Na kraju nezgode so poleg prometnih policistov posredovali tudi poklicni gasilci JZ GRD Nova Gorica, ki so zavarovali kraj dogodka in nudili prvo pomoč ponesrečenima osebama vse do prihoda reševalcev NMP ZD Nova Gorica. Poškodovanega italijanskega motorista so reševalci kasneje prepeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Prometni policisti bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev prometne nezgode podali ustrezen ukrep.

V prometni nesreči izven Solkana udeleženo osebno vozilo

Policisti Postaje prometne policije so včeraj, 9. maja ob 18.26 uri, obravnavali prometno nesrečo I. kategorije z materialno škodo izven Solkana in v kateri je bil udeležen 21-letni voznik osebnega avtomobila. Omenjeni voznik je vozil po glavni cesti iz Solkana proti Plavam in med vožnjo v levem ovinku izgubil oblast nad vozilom ter se zaletel v prometni znak in vozilo, ki je bilo parkirano ob vozišču. Povzročitelj v prometni nezgodi ni bil poškodovan, zaradi odgovornosti za storitev prekrška mu je bil izdan plačilni nalog.