urednistvo@preteklih24.si

Na tovornem vozilu se je odpela prikolica in trčila v osebno vozilo

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel: 7 obvestil o prometnih nesrečah, od tega za 1 s telesnimi poškodbami; 4 prijave kršitev predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju ter 2 v zasebnem prostoru; s področja kriminalitete pa prijave sumov kaznivih dejanj poškodovanje tuje stvari, ponareditev denarja in nasilje v družini.


Fotografija je simbolična

Dogodki:

V Predosljah so policisti včeraj preverjali prijavo občanke o sumljivi prodaji stvari od vrat do vrat. Osebe niso izsledili. Posebnosti niso ugotovili. Sumljive okoliščine občani lahko vedno sporočijo Policiji na interventno številko 113 ali anonimni telefon policije 080 1200.

Škofjeloški policisti so včeraj obravnavali prijavo kemičnega vonja iz industrijskega objekta. Ugotovljen je bil vžig filtra v napravi. Posledice za okolje niso bile ugotovljene, material pa zamenjan.

Promet

Jeseniški policisti so včeraj popoldan na Lipcah obravnavali prometno nesrečo z lažjimi poškodbami. Na tovornem vozilu se je odpela prikolica in trčila v osebni avtomobil, ki je vozil nasproti. Lažje sta se poškodovala udeleženca v avtomobilu. Proti vozniku tovornega vozila poteka prekrškovni postopek.

V Kropi pa je včeraj zvečer kolesar bočno trčil v osebni avtomobil voznice. Okoliščine kažejo, da je v nepreglednem ovinku pripeljal preveč po sredini ceste. Po nesreči je odpeljal brez nudenja podatkov udeleženki. Kdor drugemu povzroči škodo, mu jo mora povrniti.

Kriminaliteta

Blejski policisti so včeraj obravnavali prijavo namernega poškodovanja osebnega avtomobila in vodijo postopek proti identificirani osebi.

V dveh primerih pa so policisti preverjali prijavo nasilja v družini in ukrepali. V enem je občan prijavil vpitje ženske in otrok v stanovanju. Ugotovljen je bil spor med zakoncema in prekršek. Zato so policisti proti moškemu uvedli prekrškovni postopek.

V drugem primeru pa je bilo prijavljeno dlje časa trajajoče nasilje. Moškemu je bila izrečena prepoved približevanja in uveden postopek zaradi suma kaznivega dejanja nasilja v družini.