urednistvo@preteklih24.si

V preteklem koncu tedna koprski policisti obravnavali kar 63 ilegalnih prehodov državne meje

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 142 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 336 klicev. Obravnavali so 31 prometnih nesreč z materialno škodo in 3 z lažjimi poškodbami, zasegli so 2 vozili. S področja kriminalitete so obravnavali 2 vloma in 4 tatvine, zaradi kršitev javnega reda je bilo 17 intervencij.


Fotografija je simbolična

Prometna varnost

V petek popoldan so policisti pred Divačo zasegli osebni avto 44-letni državljanki Italije, ki ima veljaven ukrep prepoved uporabe tujega vozniškega dovoljenja v Sloveniji. Poleg tega ji je odrejen preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,33 mg/l. Sledi obdolžilni predlog.

V soboto ob 3. uri so policisti dobili obvestilo, da se od Šalare proti Kampelu z osebnim avtomobilom pelje moški, ki je trčil v zapornico pred poslovnim objektom, predrl pnevmatiko in peljal naprej. Policisti so izsledili 20-letnega voznika, kateremu je odrejen preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,87 mg/l. Sledi mu obdolžilni predlog.

V isti noči so v Izoli odredili preizkus alkoholiziranosti 62-letnemu vozniku. Rezultat je pokazal 0,86 mg/l. Tudi njemu sledi obdolžilni predlog.

V nedeljo so v Dutovljah zasegli osebni avto 46-letnemu vozniku s Kranja, ker je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

V nedeljo ob 23.15 je pri Lipici 47-letna voznica iz Trsta zaradi vožnje preblizu robu vozišča zapeljala s ceste in trčila v drevo. Preizkus alkoholiziranosti ji je pokazal 0,96 mg/l. Sledi obdolžilni predlog.

V poostrenem nadzoru so v soboto odredili 176 preizkusov alkoholiziranosti, od teh je bilo 5 pozitivnih.

Kriminaliteta

V Izoli je nekdo v soboto ukradel električni skiro znamke XIAOMI črne barve, vreden 300 evrov.

V Kopru je v noči s sobote na nedeljo nekdo vlomil v štiri poslovne prostore. Ukradel je gotovino. Policisti zbirajo obvestila.

Uslužbenci Občine Piran so v jutranjih urah 8. 5. 2022 obvestili policiste, da je bil ponoči narisan grafit na fasadi Hiše Benečanke v Piranu, s tem pa je bila fasada poškodovana. Po prvi oceni je povzročena škoda v višini 10.000 evrov. Ker gre za stavbo, ki predstavlja nepremično kulturno dediščino, točneje kulturni spomenik lokalnega pomena, so preiskavo kaznivega dejanja prevzeli kriminalisti PU Koper, ki so na kraju opravili ogled ter zbirali obvestila in druge dokaze.

Preiskava kaznivega dejanja še poteka, zato policisti prosijo občane za kakršnekoli koristne podatke, ki bi pripomogli pri odkritju storilcev. Podatke lahko sporočite na 113 ali na anonimni telefon 080 1200.

Ilegalne migracije

Policisti so na območju Policijske uprave Koper v zadnjem vikendu obravnavali 63 ilegalnih prehodov državne meje.

V soboto popoldan so pri Mostičju ustavili osebni avto VW Touran , ki ga je vozil 23-letni državljan BiH. V vozilu je bilo 8 državljanov Irana, ki so prišli v Slovenijo nelegalno.

Zatem so ustavili še vozilo VW Tuareg, ki ga je peljal enako star državljan BiH, za katerega se je izkazalo, da je predhodnica. V nedeljo je bil po zaslišanju za oba odrejen pripor.