urednistvo@preteklih24.si

Na železniški progi Kranj – Jeprca vlak povozil moškega, ta je na kraju dogodka umrl

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel: 3 obvestila o prometnih nesrečah z materialno škodo; 4 prijave kršitev predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju ter 2 v zasebnem prostoru.


Fotografija je simbolična

S področja kriminalitete pa prijave sumov kaznivih dejanj tatvina, vlom in poškodovanje tuje stvari.

Dogodki:

Danes ponoči so policisti obravnavali povoženje osebe na železniški progi Kranj – Jeprca. Glede na zbrana obvestila je bil moški na železniški progi, vanj pa je trčil tovorni vlak. Umrl je na kraju. O dogodku policisti še zbirajo obvestila.

Včeraj zvečer so kranjski policisti na Kokrici obravnavali prijavo kršitve na javnem kraju. Ugotovljen je bil spor med več udeleženci, ki se med seboj poznajo. Zaradi neupoštevanja ukazov policisti proti enemu kršitelju vodijo prekrškovni postopek.

Na gorenjski avtocesti na Hrušici so policisti včeraj obravnavali dva tujca, ki sta vložila namero za mednarodno zaščito. Gre za državljana Afganistana. Bila sta peš. Odpeljana sta bila v azilni dom.

V Kranju so policisti obravnavali padec odrasle osebe na skiroju, ki domnevno zaradi vode in blata ni opazil robnika. V dogodku se je lažje poškodoval. Za nesrečo je odgovoren sam.

Tržiški policisti so obravnavali prijavo o psu brez nadzora. Proti skrbniku poteka prekrškovni postopek.

Divjad je bila povožena na cesti Podnart – Podbrezje, Preddvor – Jezersko in v Hrastjah.

Nadzor, promet

Gorenjski prometni policisti so preko vikenda poostreno nadzirali hitrost vožnje. Obravnavali so 61 prekoračitev hitrosti. V 11. primerih je šlo za prekoračitve v naselju, v preostalih 50 meritvah pa za prehitro vožnjo na avtocesti. Na omejitvi 110 km/h je bila najvišja hitrost 178 km/h, na omejitvi 130 km/h pa 192 km/h. Iz prometa so med vikendom izločili še štiri voznike pod vplivom alkohola. V vseh primerih gre za stopnje nad 0,52 mg/l alkohola. Alkohol in hitrost sta med najbolj problematičnimi vzroki za najtežje prometne nesreče. Pozivamo k upoštevanju prometih pravil in varni udeležbi v prometu.

Kriminaliteta

V Križah pri Tržiču je bilo vlomljeno v stanovanjsko hišo, v Kranju pa so policisti obravnavali dva poskusa vlomov v stanovanjski blok.

V Kranjski Gori so policisti obravnavali manjše poškodovanje vozila na parkirnem prostoru.

Dve poškodovanji sta bili prijavljeni tudi na Bledu, kjer zaradi namernega dejanja policisti obravnavajo eno osebo.