urednistvo@preteklih24.si

Zamaskirana storilca žensko podrla na tla in ji odtujila denarnico

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih dveh dneh sprejel: 9 obvestil o prometnih nesrečah, od tega za 1 s telesnimi poškodbami; 9 prijav kršitev predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju ter 6 v zasebnem prostoru.


Fotografija je simbolična

S področja kriminalitete pa prijavo sumov kaznivih dejanj tatvina, vlom, ponareditev denarja in rop.

Zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja sta bili zaseženi dve vozili.

Policisti so v dveh postopkih zasegli manjšo količino prepovedane droge in vodijo prekrškovna postopka.

Dogodki:

V petek so kranjski policisti na Planini obravnavali prijavo zbiranja podpisov za gluhoneme osebe. S tem je običajno povezano tudi zbiranje prispevkov. Oseb niso izsledili, zato vseh okoliščin niso mogli preveriti.

Policisti so z gasilci in reševalci na Brniku obravnavali bolezensko stanje pri potniku na letalu. Odpeljan je bil v zdravstveno ustanovo.

V petek so policisti na Meji obravnavali prijavo kurjenja v naravi. Škoda ni nastala. Do požara ni prišlo.

Kranjskogorski policisti so v petek obravnavali nesrečo pri gradbenih delih z orodjem. Moškemu je bila nudena prva pomoč. Tuja krivda je izključena.

Policisti so včeraj pozno zvečer na območju Škofje Loke ustavljali voznika, ki ni ustavil. Zato se je v postopek vključilo več patrulj. Po ustavitvi so policisti voznika obravnavali zaradi kršitev prometnih pravil ter javnega reda in mira, zasegli pa so tudi sumljive predmete, ki bi bili lahko povezani s kaznivimi dejanji.

Na območju Škofje Loke je voznik včeraj trčil v psa, ki je nenadoma pritekel na cesto. Lastnik je bil ugotovljen.

V Kranju sta se včeraj na javnem kraju stepla dva občana. Proti enemu, ki je začel s spretepom, poteka prekrškovni postopek.

Divjad je bila povožena na cesti med Britofom in Šenčurjem.

Nadzor, alkohol

Včeraj so policisti izvedli poostren nadzor zaradi alkohola v prometu. Ustavili so 227 vozil in odredili 221 preizkusov alkoholiziranosti. Deset udeležencev je bilo pod vplivom alkohola. V sedmih primerih je bil rezultat do 0,52 mg/l alkohola, v treh pa nad to vrednostjo (0,95 mg/l; 0,98 mg/l in 1,0 mg/l – gre za kolesarja). Med nadzorom so policisti obravnavali še več drugih kršitev prometnih pravil. Pozivajo k varni udeležbi v prometu in vožnji z ničelno stopnjo alkohola.

Kriminaliteta

Tržiški policisti so v četrtek obravnavali rop nad občanko. Okoli 15.45 sta jo pri deponiji komunalnih odpadkov v Kovorju obstopila dva zamaskirana storilca, jo podrla na tla in ji odtujila denarnico. V dejanju sta jo lažje poškodovala. Za dejanje policisti obravnavajo eno osebo in nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

V petek je bil na Planini v Kranju izpred objekta s hitro prehrano odtujen električni skiro, ki je bil kasneje najden. Previdno s skiroji in kolesi (predsem električnimi), ki so zelo privlačen material za tatove. Policisti nadaljujejo s postopkom.

V Kranju in Šenčurju pa je bilo vlomljeno v dve stanovanjski hiši in poslovni prostor.

V Šenčurju je storilca po vlomu pregnal alarm. Pri vlomih storilci iščejo predvsem zlatnino in denar.