urednistvo@preteklih24.si

Oropal mladoletnico in z nožem grozil mimoidočim, ki so ga želeli ustaviti

V preteklih 48 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 351 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 104 nanašalo na kriminaliteto, 119 na javni red in mir, ter 109 na prometno varnost.


Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali dve roparski in drzno tatvino, 11 tatvin, 12 vlomov (v osmih primerih je ostalo pri poskusu) in 8 primerov poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v dveh primerih nasilja v družini, v enem primeru so kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Pri prometni varnosti so obravnavali 28 prometnih nesreč z materialno škodo, 5 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo, v kateri je bila huje poškodovana kolesarka. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 5 vozil.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 26 krat na javnem kraju (2 osebi sta bili pridržani) in 15 krat v zasebnem prostoru (ena oseba je bila pridržana).

Med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Kriminaliteta
Vlomi:

V okolici Vrhnike je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 500 evrov.

V Šiški je neznani storilec vlomil v klet in odtujil kolo znamke Moser. Lastnika je oškodoval za okoli 3.300 evrov.

Na Viču je neznani storilec vlomil v klet in odtujil kolo znamke Triban, tip RC 120, temno zelene barve. Lastnika je oškodoval za okoli 700 evrov.

V Kočevju je neznani storilec vlomil v klet in odtujil udarni vrtalnik Iskra. Lastnika je oškodoval za okoli 100 evrov.

V Domžalah je neznani storilec vlomil v vrtno barako in odtujil električno orodje in žagi. Lastnika je oškodoval za okoli 1.500 evrov.

Na Viču je bilo vlomljeno v gradbeni kontejner od koder so odtujili gradbeno orodje in material. Povzročili so za okoli 3.500 evrov škode.

Roparska tatvina, prijet osumljenec:

Včeraj, okoli 17.30 so policisti bili obveščeni o roparski tatvini nad mladoletno oškodovanko na Vojkovi cesti v Ljubljani. Po do sedaj zbranih obvestilih je bil 18 letni osumljenec zaloten pri tatvini torbice. Da bi obdržal predmete je oškodovanko porinil s kolesa in ji nato še zagrozil z nožem v rokah. Pri padcu se je oškodovanka lažje poškodovala. V nadaljevanju je zagrozil še mami oškodovanke in drugim tam prisotnim občanom. Po dejanju je zbežal v smeri Žal. Na kraj je bilo napotenih več patrulj, ki so osumljenca s pomočjo obvestil občana o smeri bega kmalu prijeli. Tudi slednjemu je osumljenec zagrozil z nožem. Policisti so v postopku pri osumljencu našli odtujene predmete in manjši nož na preklop, ter mu jih zasegli. Osumljenca, so pridržali za potreben čas, da se zberejo vsa obvestila. Zoper njega bo podana kazenska ovadba zaradi suma kaznivega dejanja roparke tatvine in groženj.

Pri drzni tatvini varnostnik zalotil prijeli osumljenca:

V petek, nekaj pred 15. uro so policisti bili obveščeni o dogodku, kjer je 33 letni osumljenec v eni izmed trgovin s kozmetičnimi izdelki na območju Šiške, iz artiklov odstranil kode in jih odnesel mimo blagajne, ne da bi artikle plačal. Pri tem ga je pri izhodu zalotil varnostnik, osumljenec pa je zbežal. Varnostnik je stekel za njim in ga poskušal zadržati na kraju. Temu se je osumljenec uprl, na pomoč pa je priskočil še varnostnik iz sosednje trgovine tako da sta osumljenca obvladala, ter zadržala do prihoda policije. Osumljencu je bila odvzeta prostost in bo zaradi suma kaznivega dejanja roparske tatvine priveden k preiskovalnemu sodniku.

Drzna tatvina

V petek, nekaj pred polnočjo so policisti bili obveščeni tatvini torbice v kateri so bili mobilni telefon, denar in drugi predmeti, na Metelkovi ulici v Ljubljani. Po do sedaj zbranih obvestilih je osumljenka s pogovorom zamotila oškodovanko, drugi osumljenec pa ji je v tem času odtujil odloženo torbico. Oba sta nato pobegnila v smeri Most. Opis neznancev: moški visok 180, počesan nazaj in lasje speti v čop, oblečen v temna oblačila ter -ženska stara med 30 in 35 let, svetlih kratkih las, lasje speti v čop.

Sum kaznivega dejanja s poglavja zoper okolje, prostor in naravne dobrine V petek, 6. 5. 2022, nekaj pred 9. uro so policisti bili obveščeni o sumu neprimernega ravnanja z domačimi živalmi na območju občine Velike Lašče. Policisti so na kraju zaznali sume kaznivih dejanj s poglavja kaznivih dejan zoper okolje, prostor in naravne dobrine in nadaljujejo z zbiranjem obvestil. O vseh okoliščinah in ugotovitvah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo. Prav tako so na kraju posredovali pristojni inšpektorji Uprave RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin, ki so izvedli ukrepe iz njihove pristojnosti.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

V petek, nekaj po 12. uri na kolesarski stezi ob Poljanski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bila samoudeležena kolesarka, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padla in se huje telesno poškodovala. Z reševalnim vozilom je bila odpeljana v UBKC Ljubljana, njeno življenje pa ni ogroženo. Policisti vodijo prekrškovni postopek.