urednistvo@preteklih24.si

Brez vozniškega dovoljenja in pijan sedel za volan

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 61 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 232 klicev. Obravnavali so osem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in na območju Brežic zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja.


Fotografija je simbolična

Posredovali so zaradi devetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih.

S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj vlomov in tatvin.

Posredovali so zaradi nesreče pri delu, iskanja pogrešanih oseb in nezakonitih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Pod vplivom alkohola in brez vozniškega dovoljenja

Brežiški policisti so med kontrolo prometa v naselju Brezina v noči na 6. 5. zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila Kia Rio. Med postopkom so ugotovili, da gre za 21-letnega kršitelja, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,73 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili pristojno sodišče.

KRIMINALITETA

Poskus vloma

V naselju Cesta na območju PP Trebnje je nekdo skozi vrata terase poskusil vlomiti v stanovanjsko hišo. V objekt ni uspel vstopiti, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

JAVNI RED IN MIR

Kršitelja pridržali

Črnomaljske policiste so nekaj pred 20. ure poklicali na pomoč z območja Dragovanje vasi, kjer naj bi kršitelj v stanovanjski hiši razbijal inventar. Takoj so se odzvali in ugotovili, da je prišlo do spora med dvema moškima. 28-letni kršitelj, ki je bil pod vplivom alkohola, se tudi po prihodu policistov ni pomiril in ni upošteval njihovih ukazov. Zoper njega so uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru mu bodo izdali plačilni nalog.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Slovenske vasi (PP Brežice) izsledili in prijeli državljana Afganistana, pri Črneči vasi (PP Krško) 21 državljanov Bangladeša in štiri državljane Pakistana. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.