urednistvo@preteklih24.si

Preglasna glasba motila sosede pri nočne počitku

Včeraj, 4. maja ob 16.28 uri, so policisti bili obveščeni o požaru zabojnika za mešane odpadke v Kromberku pri Novi Gorici.


Fotografija je simbolična

Kasneje so požar zabojnika, ki je pogorel v celoti, dokončno pogasili poklicni gasilci JZ GRD Nova Gorica. Novogoriški policisti bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali ustrezen ukrep.

Preglasna glasba motila sosede pri nočne počitku

Včeraj, 4. maja ob 22.11 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o kršitvi javnega reda in miru v enem od naselij v Občini Renče – Vogrsko zaradi hrupa oz. preglasne glasbe, ki je občane motila pri nočnem počitku. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog; v pristojnosti Policije je namreč izvajanje ukrepov za prekrške po določilu 8. člena Zakona o varstvu javnega reda in miru. Prav tako so mu policisti v postopku zasegli delce zelene posušene rastline (konoplja), za katere obstaja sum, da gre za prepovedano drogo. Zasežene rastlinske delce so poslali v nadaljnjo analizo in če bo slednja potrdila, da gre za prepovedano drogo, bodo zoper moškega uvedli hitri postopek z odločbo zaradi kršitve Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

Pri srečevanju z drugim vozilom poškodoval prednjo pnevmatiko

Včeraj, 4. maja ob 14.15 uri, so policisti bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije z majhno poškodbo na območju vasi Bača pri Modreju (Občina Tolmin). Ugotovljeno je bilo, da je 37–letni voznik osebnega avtomobila, državljan Velike Britanije, peljal iz smeri naselja Grahovo ob Bači proti Bači pri Modreju. Na zoženem delu ceste je ob srečanju z neznanim vozilom britanski voznik zapeljal preblizu desnega roba vozišča na bankino in poškodoval oz. predrl prednjo desno pnevmatiko. Med vozili ni prišlo do trčenja. Ker so bili tudi v tem primeru izpolnjeni vsi zakonski pogoji (po 111. členu ZPrCP) so policisti PP Tolmin odstopili od ogleda kraja prometne nesreče oz. od ugotavljanja dejstev in zbiranja dokazov potrebnih za odločitev o prekršku.

Na Ajdovskem vlomili v stanovanjsko hišo

Policisti PP Ajdovščina so včeraj, 4. maja popoldne, obravnavali vlom v stanovanjsko hišo v Ajdovščini. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v obdobju zadnjih dveh tednov vlomil v omenjeni objekt in nato preiskal notranje prostore. Po izjavah oškodovanca je storilec našel in si prilastil več kosov zlatnine in nakita. Po storitvi kaznivega dejanje je neznanec kraj zapustil z odtujenimi predmeti in odšel neznano kam. S tem nezakonitim početje je bila oškodovancem povzročena večja materialna škoda. Okoliščine kaznivega dejanja Policija še preiskuje.