urednistvo@preteklih24.si

Policisti opozarjajo, da preden greste od doma zavarujte svoje nepremičnine pred vlomi

Včeraj, 28. aprila, so policisti PP Nova Gorica obravnavali poskus vloma v stanovanje stanovanjskega bloka na območju Nove Gorice. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v sredo, 27. aprila v popoldanskih urah, prišel do zaklenjenih vhodnih vrat stanovanja in s pomočjo neznanega predmeta skušal vanj vlomiti.


Fotografija je simbolična

Storilcu v omenjeno stanovanje ni uspelo vlomiti in je od dejanj zatem odstopil ter kraj zapustil neznano kam. Zaradi kaznivega dejanja je na vhodnih vratih nastala materialna škoda za okoli 200 evrov. Okoliščine kaznivega dejanja policisti PP Nova Gorica še preiskujejo.

V prometni nezgodi II. kategorije pri predoru Panovec lažje poškodovana državljana Nemčije

Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so včeraj, 28. aprila ob 17.40 uri, obravnavali prometno nesrečo II. kategorije, ki se je zgodila na cesti med Novo Gorico in Rožno Dolino, blizu predora Panovec in v kateri so bila udeležena štiri osebna vozila. Z ogledom kraja prometne nesreče in z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je 60–letni voznik osebnega avtomobila (povzročitelj) vozil iz Nove Gorice proti Rožni Dolini. Ko je pripeljal na drugo stran predora Panovec je omenjeni voznik zaradi nepravilne strani vožnje zapeljal v levo preko neprekinjene ločilne črte, kjer je najprej z levim vzvratnim ogledalom trčil v levo vzvratno avtomobila, ki ga je vozila 55–letna voznica iz Italije, nato s prednjim delom trčil v levi bočni del tretjega udeleženega osebnega vozila, ki ga je vozil 71–letni voznik, državljan Nemčije in je pravilno pripeljal iz Rožne Doline proti Novi Gorici. Zatem pa je 60-letni povzročitelj z vozilom trčil še prednji levi in bočni del četrtega osebnega vozila, s katerim se je pravilno iz Rožne Doline proti Novi Gorici pripeljal 46–letni voznik; njegovo vozilo je po trčenju odbilo v desno, kjer je trčil v betonski zid. V prometni nesreči sta bila predvidoma lažje poškodovana 71-letni nemški voznik in potnica v njegovem vozilu in sta naknadno poiskala zdravniško pomoč v splošni bolnišnici v Šempetru pri Gorici, na osebnih vozilih je nastala materialna škoda. Zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa (vožnja z vozilom po cesti, kršitev drugega odstavka 37. člena ZPrCP) je bil povzročitelju izdan plačilni nalog.

Povoženje divjadi

Policisti PP Idrija so včeraj, 28. aprila v zgodnjih večernih urah, obravnavali povoženje divjadi (srna) na območju Črnega Vrha nad Idrijo. Ugotovljeno je bilo, da je voznica osebnega avtomobila vozila v omenjenem naselju proti Zadlogu, kjer ji je pred vozilo skočila omenjena divjad in vanjo trčila. Po trku z omenjeno divjadjo je na vozilu nastala manjša poškodba. Ker so bili tudi v tem primeru izpolnjeni vsi zakonski pogoji (po 111. členu ZPrCP) so policisti PP Idrija odstopili od ogleda kraja prometne nesreče oz. od ugotavljanja dejstev in zbiranja dokazov potrebnih za odločitev o prekršku.