urednistvo@preteklih24.si

Novogoriški policisti imeli polne roke dela z vlomi v stanovanjske hiše

Policisti PP Nova Gorica so danes, 28. aprila, obravnavali sum kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari (po določilu 220. člena KZ-1) na območju Šempetra pri Gorici.


Fotografija je simbolična

Po sedaj zbranih podatkih je neznani storilec v času od včerajšnjega dne do današnje prijave kaznivega dejanja Policiji prišel do ene od stanovanjskih hiš v omenjenem naselju. Storilec je zatem odšel do stranskih vrat objekta in z neznanim predmetom poškodoval vrata. Po dejanju je s kraja odšel neznano kam. Oškodovanec je odstopil od predloga za pregon navedenega kaznivega dejanja, zato bodo novogoriški policisti o vseh ugotovitvah s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v
Novi Gorici.

Vlomili v hišo na Vipavskem in kradli zlatnino

Policisti PP Ajdovščina so včeraj, 27. aprila v večernih urah, obravnavali vlom v eno od stanovanjskih hiš na območju naselja Manče (Občina Vipava). Po prvih zbranih podatkih je neznanec vlomil v omenjeno stanovanjsko hišo tekom včerajšnjega dne in iz notranjosti objekta odtujil zlatnino (zlata verižica in prstan) v skupni vrednosti 600 evrov. Prav tako je bila zaradi vloma skozi okno storjena posredna materialna škoda za okoli 600 evrov. Okoliščine kaznivega dejanja policisti še preiskujejo in bodo po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Na Goriškem….

Prometni policisti so včeraj, 27. aprila okoli poldneva, na območju Nove Gorice ustavili in kontrolirali 33–letnega voznika osebnega avtomobila in mu v nadaljevanju postopka odredili hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi. Rezultat hitrega testa je bil pozitiven na prepovedane droge (amfetamini in metaamfetamini), zato je bil vozniku odrejen strokovni pregled v zdravstveni ustanovi, ki ga je 33-letni voznik odločno odklonil. Prometni policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje, zoper kršitelja bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

….in Idrijskem iz prometa izločili kršitelja cestnoprometnih predpisov

Policisti PP Idrija so v torek, 26. aprila v večernih urah, na območju Idrije ustavili in kontrolirali 35–letnega voznika osebnega avtomobila. V nadaljevanju postopka mu je bil odrejen hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi. Rezultat hitrega testa je bil pozitiven na prepovedane droge (kanabis), zato mu je bil odrejen strokovni pregled v zdravstveni ustanovi, ki pa ga je voznik odločno odklonil. Idrijski policisti so mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja (po 113.a členu Zakona o prekrških), zoper kršitelja bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče. Prav tako so vozniku v postopku zasegli zelene posušene rastlinske delce, za katere je obstajal sum, da gre za prepovedano drogo. Zasežene rastlinske delce so policisti poslali v nadaljnjo analizo in če bo slednja potrdila, da gre v navedenem primeru za prepovedano drogo, bodo zoper voznika uvedli hitri postopek z odločbo zaradi kršitve določil Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

Vožnja pod vplivom alkohola

Policisti PP Tolmin so včeraj, 27. aprila v popoldanskih urah, na območju Poljubinja (Občina Tolmin) ustavili in kontrolirali 62–letnega voznika osebnega avtomobila. Slednjemu so v nadaljevanju postopka odredili preizkus alkoholiziranosti in rezultat preizkusa je pokazal, da je bil pod vplivom alkohola (0,61 mg/l alkohola v izdihanem zraku). Kršitelju cestnoprometnih predpisov je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja (po določilu 113.a člena ZP-1), zoper njega bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Na Goriškem iz prometa izločili prehitrega voznika

Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so včeraj, 27. aprila zvečer, na cesti v Kromberku pri Novi Gorici imeli v postopku 20–letnega voznika začetnika zaradi prekoračitve hitrosti. Slednjemu so med meritvijo hitrosti na cesti, kjer je omejitev hitrosti 50 kilometrov na uro, izmerili hitrost 91 kilometrov na uro. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje (po 113.a členu Zakona o prekrških), zoper mlajšega voznika bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.