urednistvo@preteklih24.si

Močno pijan padel z motorjem in se poškodoval

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 46 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 110 klicev. Obravnavali so 11 prometnih nesreč z materialno škodo in 1 z lažjimi poškodbami. S področja kriminalitete so obravnavali 1 vlom, 5 tatvin, 2 poškodovanji tuje stvari in 1 drzno tatvino, zaradi kršitev javnega reda so bile 4 intervencije.


Fotografija je simbolična

Na Kopališkem nabrežju v Kopru so našli več dni zapuščen električni skiro z napisom Gogiro, ki ni prijavljen kot ukraden. V kolikor ga lastnik pogreša, se lahko zglasi na Policijski postaji Koper.

V Kočah pri Postojni je prišel do starejšega domačina moški in ga zamotil tako, da ga je peljal na vrt, kjer naj bi širili cesto. V tem času je nekdo iz hiše ukradel gotovino in zlatnino.

Policisti občanom svetujejo, naj imajo svoje nenapovedane “obiskovalce” ves čas pod nadzorom in naj jih brez potrebe ne vabijo v stanovanjske prostore. Ob odhodu od doma, četudi “stopijo samo za vogal”, naj hišo vedno zaklenejo, ključ pa vzamejo s sabo.

V Luciji je nekdo iz hodnika stanovanjskega bloka ukradel 4 gasilne aparate in tri od teh spraznil pred garažami.

Ob 20.20 je v Sežani padel 41-letni voznik motorja s kolesom in se pri tem lažje poškodoval. Ker je bil močno pod vplivom alkohola, mu je bil odrejen strokovni pregled za alkohol in droge. Policisti so ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Sledi mu obdolžilni predlog

Ilegalne migracije

Policisti so na območju Policijske uprave Koper v zadnjih 24 urah obravnavali 48 ilegalnih prehodov državne meje.