urednistvo@preteklih24.si

Ljubljanski policisti obravnavali dve spletni goljufiji v katerih je nastalo za več tisoč evrov škode

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 205 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 55 nanašalo na kriminaliteto, 48 na javni red in mir, ter 75 na prometno varnost.


Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 27 tatvin, 3 vlome (v vseh primerih je ostalo pri poskusu) in 3 primere poškodovanja tuje stvari.

Obravnavali so 17 prometnih nesreč z materialno škodo, 8 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami. Trem večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli vozila.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 10 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 10 krat v zasebnem prostoru ( ena oseba je bila pridržana).

Med 7. 4. 2022, od 6. ure in 8. 4. 2022, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Ljubljane izsledili in prijeli tujca (drž. Afganistana), ki je nezakonito prestopil državno mejo. Postopek s tujcem še poteka.

Kriminaliteta

V zadnjem tednu so ljubljanski policisti obravnavali dva primera spletne goljufije. V obeh primerih je škoda znašala več tisoč evrov. Oba primera še preiskujejo in bodo o vseh ugotovljenih okoliščinah obvestili pristojno državno tožilstvo:

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, okoli 20.30 je na Tržaški cesti na Brezovici pri Ljubljani prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in peška. Nesrečo je povzročil voznik, ki ni upošteval prednosti peške, ki je že začela prečkati vozišče. V trčenju se je peška huje poškodovala. Policisti so povzročitelju odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal rezultat 0,41 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Nadaljuje se zbiranje obvestil v zvezi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti, o vseh okoliščinah pa bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Včeraj, okoli 23. ure so policisti bili obveščeni o nesreči kolesarja na Večni poti v Ljubljani. Ugotovljeno je bilo, da je kolesar vozil preblizu desnemu robu vozišča in pod vplivom alkohola (0,98 mg/l) zato je zapeljal v jarek in tam obležal. Pri tem se je lažje poškodoval. Izdan mu bo plačilni nalog.

Včeraj, okoli 8.30 je na Posavskega ulici prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesarka. Pri zavijanju na dovoz je voznik odvzel prednost kolesarki, ki je pravilno pripeljala naravnost. V trčenju se je kolesarka lažje poškodovala. povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

Včeraj, okoli 12. ure je na gorenjski avtocesti pred šentviških tunelom prišlo do prometne nesreče v kateri so bila udeležena tri osebna vozila. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega vozila zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji trčil v vozilo pred seboj, ki se ustavljalo. Nato je v vozilo povzročitelja trčila še voznica, ki je vozila na prekratki varnostni razdalji za njim. V nesreči se je voznik lažje poškodoval. Obema povzročiteljema bo izdan plačilni nalog.

Včeraj, nekaj pred 21. uro je v Kisovcu prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Ugotovljeno je bilo, da je voznik pri zavijanju v križišču zapeljal na nasprotni vozni pas in tam trčil v voznico osebnega vozila, ki je stala v križišču. Policisti so obema odredili preizkus z alkotestom, ki je pokazal rezultat 0,88 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Nihče se v nesreči ni poškodoval, vozniku pa je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in bo zoper njega podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.