urednistvo@preteklih24.si

Goljufu omogočil dostop do odpravljanja »težave« na računalniku na daljavo in ostal brez denarja

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel: 7 obvestil o prometnih nesrečah z materialno škodo; 4 prijave kršitev predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju; s področja kriminalitete pa prijavo sumov kaznivih dejanj tatvina, poškodovanje tuje stvari in ponareditev denarja.


Fotografija je simbolična

Dogodki

Danes se na terenu nadaljujejo aktivnosti za najdbo pogrešane 81-letne kitajske državljanke Wang Yuling. V iskanju bodo sodelovali vodniki s psi, potapljači, gasilci in policija.

Kriminalistični tehniki so včeraj s policijskimi informatiki in brezpilotnim zrakoplovom nadaljevali ogled požarišča na Potoški gori. Razlog še ni bil ugotovljen. Aktivnosti se nadaljujejo.

Kranjski policisti so včeraj obravnavali ugriz psa drugega psa in vodijo postopek zaradi suma opustitve nadzora nad živaljo (prekršek).

Včeraj pozno zvečer so policisti z gasilci v Žireh obravnavali manjši požar v naravi brez nastanka škode.

Divjad je bila povožena na glavni cesti Podtabor – Tržič, Brnik – Vodice, Podnart – Lipnica, Brdo pri Kranju – Predoslje in Primskovo – Britof.

Promet

Škofjeloški policisti so včeraj v Virmašah obravnavali naletno trčenje treh vozil. Nesreča se je zgodila zaradi vožnje na prekratki
varnostni razdalji za osebnim avtomobilom, s katerim se je voznik ustavljal pred prehodom za pešce. Na vozilih je nastala materialna škoda.

Kriminaliteta

V Kranju so policisti včeraj obravnavali prijavo tatvine denarnice in odprte torbice. Dejanja sta osumljeni dve ženski, ki sta v
trgovini stopili za hrbet oškodovanke in jih iz odprte ženske torbice odtujili denarnico. Na Planini je bilo odtujeno kolo, ki je bilo zaklenjeno puščeno ob vhodu v trgovski center.

V še enem primeru pa so kriminalisti obravnavali prijavo občana, da je bil žrtev računalniškega storilca, ki se mu je ponudil pri odpravljanju »težave« na računalniku na daljavo. Oškodovanec mu je omogočil oddaljen dostop do računalnika in mu vmes preko spletne banke nakazal manjši znesek denarja. Kasneje pa je ugotovil, da na računu manjka še več denarja. Gre za zlorabo.