urednistvo@preteklih24.si

Novogoriški policisti obravnavali dve delovni nesreči

Včeraj, 6. aprila nekaj po 13. uri, so policiste obvestili o vlomu v stanovanjsko hišo v Vipavi.


Fotografija je simbolična

Ugotovljeno je bilo, da je neznanec tekom včerajšnjega dneva vlomil skozi okno v omenjeni objekt in pregledal notranjost. Pri tem je storilec po prvih podatkih našel in si prilastil nekaj gotovine in za približno tisoč evrov nakita. Okoliščine kaznivega dejanja Policija še preiskuje.

Delovni nezgodi na Vipavskem….

Včeraj, 6. aprila popoldne, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o delovni nezgodi v eni od gospodarskih družb v Občini Vipava. na Vipavskem. enem od podjetij na Ajdovskem, kjer se je pri delu z vrtalnim strojem (večji industrijski) poškodovala 47–letna delavka (poškodba leve roke). Kasneje so jo najprej zdravniško oskrbeli v ZD Ajdovščina, nato pa je bila napotena na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. O dogodku je Policija obvestila tudi pristojno delovno inšpekcijsko službo.

….in na Goriškem

Danes, 7. aprila ob 10.46 uri, so policisti bili obveščeni, da se je na območju Čepovana (Mestna občina Nova Gorica) pri opravljanju del poškodoval 42-letni delavec ene od gospodarskih družb na Goriškem. Po prvih podatkih se je omenjeni delavec nahajal na približno 2,6 metrih višine zloženih ivernih plošč, pri tem pa mu je zdrsnilo in je posledično padel na tla ter se telesno poškodoval. Na kraju so bili poleg policistov tudi reševalci NMP ZD Nova Gorica, o dogodku je bila obveščena tudi pristojna delovna inšpekcijska služba.

V prometni nesreči na Goriškem huje poškodovan 66-letni pešec

Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so včeraj, 6. aprila ob 17.20 uri, obravnavali prometno nesrečo III. kategorije v Novi Gorici, na Vojkovi cesti na parkirišču pred večjim trgovskim centrom, kjer je osebno vozilo zadelo 66-letnega pešca (povzročitelj). Prometni policisti so z ogledom in z zbiranjem obvestil ugotovili, da je prometno nesrečo povzročil omenjeni pešec, ki je pri tem utrpel predvidoma hude telesne poškodbe (poškodba leve noge). Kasneje so mu na kraju prvo pomoč nudili reševalci NMP ZD Nova Gorica in ga po nudeni oskrbi z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Prometni policisti bodo zoper povzročitelja (pešca) prometne nezgode podali ustrezen ukrep in o nezgodi pisno obvestili pristojno Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Povoženje divjadi

Danes, 7. aprila ob 6.35 uri, je bila Policija obveščena, da je voznica osebnega avtomobila med naseljem Višnje in Podkrajem povozila divjad (srna). Za poginulo divjad so kasneje poskrbeli člani tamkajšnje lovske družine. Policisti PP Ajdovščina so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.