urednistvo@preteklih24.si

Ljubljanski policisti opozarjajo na porast drznih tatvin

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 188 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 42 nanašalo na kriminaliteto, 46 na javni red in mir, ter 76 na prometno varnost.


Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 4 drzne tatvine, 12 tatvin, 7 vlomov (v petih primerih je ostalo pri poskusu) in 4 primere poškodovanja tuje stvari. Posredovali so v primeru nasilja v družini, kjer pa obvestila še zbirajo.

Obravnavali so 21 prometnih nesreč z materialno škodo, 2 nesreči z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami. Trem večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli vozila.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 9 krat na javnem kraju in 11 krat v zasebnem prostoru ( ena oseba je bila pridržana).

Med 6. 4. 2022, od 6. ure in 7. 4. 2022, do 6. ure, policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso izsledili in prijeli tujcev, ki bi nezakonito prestopili državno mejo.

Kriminaliteta
Vlomi:

V Šiški je bilo vlomljeno v klet, od koder so bila odtujena 3 kolesa znamke Author elite. Materialna škoda znaša okoli 2500 evrov.

Na območju Grosuplja je bilo vlomljeno v garažo, od koder je bil odtujen električni skiro. Skupna škoda znaša okoli 700 evrov.

Drzne tatvine:

Včeraj, okoli 13.30 ure je v podjetje na območju Most vstopil neznanec, ki je izkoristil nepozornost zaposlenih in iz ene od pisarn odtujil nekaj sto evrov gotovine. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo o vseh okoliščinah obvestili pristojno državno tožilstvo. Opis: moški visok okoli 160 do 165 cm, star okoli 25 let, temnih kratkih las, oblečen je bil v sive športne hlače in temnejši pulover, nosil je nahrbtnik, kapo s ščitnikom in zaščitno masko.

Včeraj, nekaj pred 11. uro je za Bežigradom do odklenjenega stanovanja pristopil neznani storilec, ter iz hodnika stanovanja odtujil žensko torbico. Lastnika, ki sta se v tem času nahajala v stanovanju storilca nista slišala. Z dejanjem je povzročil za okoli 150 evrov materialne škode. Nekaj minut kasneje je prav tako za Bežigradom lastnica v stanovanju zalotila neznanca, ki se je izgovarjal, da išče znanca. Moški se je s kraja odpeljal s kombijem bele barve. Opis: moški visok okoli 175 cm, suhe postave, oblečen v temna delavska oblačila, nosil je kapo s šiltom. Policisti v obeh primerih še nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo o vseh ugotovljenih okoliščinah obvestili pristojno državno tožilstvo.

Včeraj, okoli 10. ure je na območju Viča do stanovanjske hiše pristopil neznani moški, ki se je starejšemu oškodovancu predstavil kot delavec elektro podjetja, ter ga s pogovorom zamotil in odpeljal za hišo. V tem času je v hišo vstopil drug storilec, hišo preiskal in odtujil za več tisoč evrov nakita. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo o vseh okoliščinah obvestili pristojno državno tožilstvo. Storilca sta se pripeljala z belim osebnim vozilom.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, nekaj po 15. uri je na južni ljubljanski obvoznici iz smeri Barja proti razcepu Malence prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena voznik kombija in voznica osebnega vozila. Ugotovljeno je bilo, da je voznik kombija vozil po levem prometnem pasu, ter nato brez, da bi se prepričal, da lahko to varno stori zapeljal na desni pas, kjer je izsili prednost voznici osebnega vozila. Da bi se izognila trčenju je voznik sta oba odvila, pri tem pa je voznik kombija trčil v ograjo na levi strani cestišča. Kombi je po trčenju dvignilo, voznik, ki ni uporabljal varnostnega pasu pa je pri tem padel skozi odprto okno na desni strani vozila, ter obležal na cesti. Vozilo voznice, ki je prav tako zaneslo pa je tudi trčilo v ograjo, neto pa je v njo trčil še kombi povzročitelja. Voznik kombija se je v nesreči hudo poškodoval, voznica pa lažje. Policisti še nadaljujejo z ugotavljanjem okoliščin nesreče.

Včeraj, okoli 17.30 je na primorski avtocesti od Vrhnike proti Ljubljani prišlo do prometne nesreče v kateri so bili udeleženi dva voznika kombija in dva voznika tovornega vozila. Ugotovljeno je bilo, da je voznik kombija zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo trčil v zadnji del kombija, ki se je zaradi gneče ustavil pred njim. Po trčenju je drug kombi odbilo v levo, kjer je trčil v tovorno vozilo in varnostno ograjo, po tem trčenju pa ga je odbilo še v desno, kjer je trčil še v drugo tovorno vozilo. V nesreči sta se povzročitelj in potnica v drugem kombiju lažje poškodovala. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.