urednistvo@preteklih24.si

V okolici Grosuplja 6 neznancev vstopilo v hišo kjer jih je zalotila lastnica

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 227 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 76 nanašalo na kriminaliteto, 45 na javni red in mir, ter 80 na prometno varnost.


Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali drzno tatvino, 28 tatvin, 4 vlome (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in 5 primerov poškodovanja tuje stvari. Posredovali so v primeru nasilja v družini, kjer pa obvestila še zbirajo.

Obravnavali so 17 prometnih nesreč z materialno škodo, 5 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami. Trem večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli vozila.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 11 krat na javnem kraju ( tri osebe so bile pridržane).

Med 5. 4. 2022, od 6. ure in 6. 4. 2022, do 6. ure so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Ljubljane izsledili in prijeli tujca (drž. Irana), ki je nezakonito prestopili državno mejo. Postopek s tujcem še poteka.

Kriminaliteta
Vlomi:

V Šiški je bilo vlomljeno v klet, od koder je bil odtujen kovček in orodje. Materialna škoda znaša okoli 350 evrov.

Na območju Ribnice je bilo vlomljeno na dvorišče podjetja, od koder je bil odtujen elektro material. Skupna škoda znaša okoli 1200 evrov.

Drzna tatvina:

Včeraj, okoli 11. ure je do stanovanjske hiše v okolici Grosuplja pristopilo 6 neznancev, ki so vstopili v hišo in jo pregledovali. Pri tem jih je zalotila oškodovanka, zato niso ničesar odtujili, ampak so se s kraja odpeljali z vozilom rjave barve. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo o vseh okoliščinah obvestili pristojno državno tožilstvo.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, okoli 8. ure je na tržaški cesti na Brezovici prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesar. Ugotovljeno je bilo, da je voznik zavijal iz glavne ceste na dovozno pot pri tem pa zaprl pot kolesarju, ki je pravilno pripeljal po kolesarski stezi. V nesreči se je kolesar huje poškodoval, vendar njegovo življenje ni ogroženo. Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo o vseh ugotovitvah obvestili pristojno državno tožilstvo.

Včeraj, nekaj pred 8. uro so policisti bili obveščeni o prometni nesreči na štajerski avtocesti med Blagovico in Lukovico v smeri Ljubljane. Ugotovljeno je bilo, da je voznica osebnega vozila zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji trčila v vozilo pred seboj. V nesreči se je lažje poškodovala. Izdan ji bo plačilni nalog. Zaradi odstranjevanja posledic nesreče je bil promet na tem delu avtoceste močno otežen in so nastajali daljši zastoji. Avtocesta je bila v celoti odprta ob 11. uri.

Policisti so obravnavali dve nesreči v katerih sta bila udeležena kolesarja, ki sta izgubila oblast nad vozilom in padla. Oba sta lažje poškodovana.