urednistvo@preteklih24.si

Na območju Loč in Slovenske vasi izsledili in prijeli dvajset državljanov Afganistana

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 58 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 225 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in osem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda.


Fotografija je simbolična

V Trebnjem so zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja.

Posredovali so zaradi sedmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Črnomlju kršitelja pridržali.

S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahke telesne poškodbe, vlomov in tatvin.

Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe in nezakonitih prehodov državne meje.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

V noči na 5. 4. je na Vidmu nekdo vlomil v prostore prodajalne in odtujil tobačne izdelke. Okoliščine policisti še preiskujejo.

Med 1. 4. in 5. 4. je na Ulici Slavka Gruma v Novem mestu neznanec skozi vrata vlomil v poslovne prostore in odtujil menjalni denar in pripomočke za striženje. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 3700 evrov škode.

V Podzemlju na območju PP Metlika je v noči na 5. 4. nekdo na delovišču vlomil v zabojnik in odtujil električne podaljške.

JAVNI RED IN MIR

Kršitelja pridržali

Policiste PP Črnomelj so v noči na 6. 4. poklicali na pomoč iz zasebnega prostora v Črnomlju, kjer naj bi pijan kršitelj s kričanjem motil javni red in mir in z nožem poškodoval vrata. 35-letni kršitelj se tudi po prihodu policistov ni pomiril in ni upošteval njihovih ukazov, zato so mu odvzeli prostost in ga pridržali. Zaradi kršitev javnega reda in miru so mu izdali plačilni nalog.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Loč in Slovenske vasi (PP Brežice) izsledili in prijeli dvajset državljanov Afganistana, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki s tujci še niso zaključeni.