urednistvo@preteklih24.si

S tovornim vozilom s ceste izrinil avtobus in s kraja odpeljal

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih dveh dneh sprejel: 13 obvestil o prometnih nesrečah, od tega za 1 s telesnimi poškodbami; 11 prijav kršitev predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju ter 5 v zasebnem prostoru.


Fotografija je simbolična

S področja kriminalitete pa prijavo sumov kaznivih dejanj tatvina, ponareditev denarja in nasilje v družini s prepovedjo približevanja žrtvi nasilja.

Zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja je bilo zaseženo eno vozilo. Policisti so v enem postopku zasegli prepovedano drogo in vodijo postopek.

Dogodki:

Gorenjski prometni policisti so v petek zvečer na podlagi prijave nezanesljive vožnje obravnavali voznika z 0,78 mg/l alkohola. Voznika so domov odpeljali svojci. Proti njemu zaradi hujšega prekrška poteka
prekrškovni postopek.

Škofjeloški policisti so včeraj obravnavali dimniški požar brez nastanka materialne škode.

Kranjski policisti so včeraj sprejeli prijavo o poginu čebel v treh panjih in vodijo postopek.

V Kranju so policisti obravnavali prijavo poskusa tatvine odpadnega železa.

Danes ponoči so policisti z gasilci na Jesenicah preverjali uhajanje plina iz enega od vagonov. Ugotovljena je bila okvara na ventilu in manjši izpust brez znakov ogrožanja. Postopek je zaključen.

Promet

Gorenjski policisti so v zadnjih dveh dneh obravnavali eno prometno nesrečo s telesnimi poškodbami. Voznik je v Kranju pri vzvratni vožnji na parkirišču trčil v peško in jo poškodoval. Proti njemu poteka prekrškovni postopek.

V Praprotnem pa je voznika tovornega vozila zaradi neprilagojene hitrosti vožnje na ovinku iz ceste izrinil avtobus s potniki, ki je vozil nasproti. Avtobus je obstal delno izven ceste, voznik tovornega vozila pa je odpeljal naprej. V Ljubljani so ga izsledili policisti Avtoceste policije. V nesreči ni bil nihče telesno poškodovan. Proti vozniku tovornega vozila poteka postopek.

Kriminaliteta

V Grencu je storilec iz odklenjenega osebnega avtomobila odtujil manjši znesek denarja, v trgovini v Lescah pa je občanki storilec iz nahrbtnika odtujil mobilni telefon.