urednistvo@preteklih24.si

V požaru stanovanjske hiše na območju Bišč pri Domžalah ena oseba hudo poškodovana

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 183 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 45 nanašalo na kriminaliteto, 39 na javni red in mir, ter 73 na prometno varnost.


Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali roparsko tatvino, 11 tatvin, vlom in 7 primerov poškodovanja tuje stvari.

Pri prometni varnosti so obravnavali 29 prometnih nesreč z materialno škodo, 5 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo, v kateri je bila huje poškodovana voznica osebnega vozila. Večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov so zasegli vozilo.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 10 krat na javnem kraju in 5 krat v zasebnem prostoru.

Med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Kriminaliteta
Vlom:

V okolici Grosuplja je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil nakit, denar in tehnično blago. Lastnika je oškodoval za več tisoč evrov.

Roparska tatvina:

Včeraj, okoli 11. ure so policisti bili obveščeni o roparski tatvini v eni izmed trgovin na območju Most. Neznani storilec je pri blagajni odrinil tam zaposleno in iz blagajne vzel nekaj sto evrov gotovine nato pa s kraja peš pobegnil. Nobena oseba v dogodku ni bila poškodovana. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil. Opis neznanca: moški star okoli 40 let, oblečen v
črno jakno s kapuco, pulover sive barve, črne hlače, obut v bele športne copate.

Požar

Včeraj, okoli 10. ure so policisti bili obveščeni o požaru v eni izmed hiš na območju Bišč pri Domžalah. Na kraju so posredovali gasilci, ki so požar pogasili, in policisti, ki so zbrali prva obvestila in zavarovali kraj. Po prvih podatkih je zagorelo v kletnih prostorih hiše, kjer se je v času požara nahajala oseba, ki je bila najdena nezavestna in je bila v požaru huje poškodovana. Z reševalnim vozilom je bila odpeljana v UBKC Ljubljana, njegovo življenje pa po do sedaj znanih podatkih ni ogroženo. Vzrok za požar še ni znan. Policisti so opravili ogled in nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah dogodka. O vseh ugotovitvah bodo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Preiskana kazniva dejanja s področja prepovedanih drog in druga kazniva dejanja s področja zoper premoženje

Ljubljanski policisti so v začetku tega tedna po zbranih obvestilih in pridobljeni odredbi, na območju Most, opravili hišne preiskave pri 45 in 32 letnima osumljencema. V hišnih preiskavah je bil najden manjši laboratorij za gojenje prepovedane droge konoplja-rastlina. Zaseženih je bilo več kot 30 sadik, več kot 1,5 kg že posušene droge in manjša količina kokaina. Poleg tega je bila zasežena pištola, strelivo, računalniška oprema, oprema za predelavo in prodajo drog ter gotovina, za katero se sumi, da izhaja iz prodaje. V hišnih preiskavah je bilo najdenih in zaseženih devet koles in motorno kolo, za katera se še preverja lastništvo, sumi pa se da, izvirajo iz kaznivih dejanj. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi sumov kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanim drogami in drugih kaznivih dejanj s področja zoper premoženje. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, nekaj pred 10. uro se je na Linhartovi cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Po do sedaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče je prišlo, ker je je voznica zaradi nepravilnega premika z vozilom zaprla pot vozniku, ki je že vozil mimo nje. V trčenju se je voznica osebnega vozila huje telesno poškodovala. Z reševalnim vozilom je bila odpeljana v UBKC Ljubljana, njeno življenje pa ni ogroženo. Policisti so v postopku z udeleženim voznikom zaznali sum vožnje pod vplivom mamil in mu odredili strokovni pregled, ki ga je voznik odklonil, zaradi česar mu ne bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje. Policisti zoper oba voznika vodijo prekrškovna postopka.

Včeraj, okoli 8. ure se je na Šestovi ulici v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in kolesarka. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznica nepravilno odprla vrata vozila, v katera je trčila kolesarka, ki je vozila mimo ustavljenega vozila. Pri tem se je kolesarka lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.