urednistvo@preteklih24.si

Najprej zapeljal na pločnik in povozil znak za prometno signalizacijo, nato vožnjo nadaljeval in trčil v zid

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 53 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 109 klicev. Obravnavali so 12 prometnih nesreč z materialno škodo, zasegli so 1 vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali 1 vlom in 7 tatvin, zaradi kršitev javnega reda je bila 1 intervencija.


Fotografija je simbolična

V Izoli je nekdo ukradel zaklenjen moped ZIP/50 4T I-GET, 25 km/h, reg. št. KP 6T-U0, temno sive barve. Moped je bil parkiran na Južni cesti v Izoli, vreden je 600 evrov.

Ob 17.30 je 73-letni voznik v Luciji najprej zapeljal z vozilom na pločnik in povozil znak za prometno signalizacijo, nato pa nadaljeval z vožnjo in trčil v zid. Po trčenju je vozil naprej, kmalu ga je uspel ustaviti občan. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal negativen rezultat. Sin je očeta odpeljal k zdravniku na pregled.

Ob 23.20 so na Šmarski cesti v Kopru ustavili 41-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,76 mg alkohola v litru izdihanega zraka. V postopku je bilo še ugotovljeno, da ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, sledi obdolžilni
predlog.

Ob 23.20 je bila prometna nesreča na stari cesti iz Kozine proti Divači. 64-letni voznik je z osebnim avtomobilom zdrsnil v obcestni jarek, ko je na cesti polkrožno obračal. Preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal 0,60 mg alkohola v litru izdihanega zraka, sledi mu obdolžilni predlog.

Ob 7.50 so policisti bili obveščeni o prometni nesreči v tunelu Markovec. Policisti so na kraju ugotovili, da je 28-letni voznik tovornega vozila zaradi okvare obstal na desnem prometnem pasu hitre ceste v predoru in vklopil vse štiri smernike. Varnostni sistem je zaznal oviro ter omejitev hitrosti znižal na 60 km/h in utripajoče rumene luči na semaforjih. Minuto kasneje je po desnem prometnem pasu pripeljal 46-letni voznik tovornega vozila, ki hitrosti vožnje ni prilagodil prometnim razmeram, da bi lahko ustavil pred oviro na njegovem pasu, zato je trčil v zadnji del stoječega tovornega vozila. Udeleženca sta sama poklicala zdravniško pomoč. Povzročitelju sledi plačilni nalog (po 45/10-1 ZPrCP).

Na Kozini je nekdo z gradbišča ukradel gradbeno opremo (vibratorji, kotne brusilke in drugo). Škode je za nekaj tisoč evrov.

Ilegalne migracije

Policisti so na območju Policijske uprave Koper v zadnjih 24 urah obravnavali 44 ilegalnih prehodov državne meje.