urednistvo@preteklih24.si

V vozilu neprimerno prevažala kar 6 otrok, sopotnik med postopkom grozil policistom

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 49 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 240 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo, v kateri je umrl voznik kombija, prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in šest prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Šentjerneju so zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja.


Fotografija je simbolična

Posredovali so zaradi 13 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih.

S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj grožnje, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin.

Posredovali so zaradi požarov in nezakonitih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Med postopkom grozil policistom

Šentjernejski policisti so med kontrolo prometa v Dobravi pri Škocjanu okoli 21. ure ustavili voznico osebnega avtomobila Ford Focus. Med postopkom so ugotovili, da 33-letna kršiteljica in sopotnik v vozilu prevažata šest otrok, ki na sedežih niso bili zavarovani z ustreznimi zadrževalnimi sistemi. Sopotnik, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti, je motil policijski postopek, policistom je grozil in v službeno vozilo vrgel mobilni telefon. 33-letni kršiteljici so zaradi kršitev cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog, zoper 35-letnega osumljenca pa bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

Na parkirnem prostoru podjetja v Šentjerneju je med 29. 3. in 30. 3. nekdo z osebnega avtomobila odtujil katalizator.

Z dvorišča stanovanjske hiše na območju Tolstega Vrha je med 29. 3. in 30. 3. neznanec odtujil gugalnico in trampolin. Lastnika je oškodoval za 300 evrov.

Med 15. 30 in 20.30 je na območju Vesele Gore neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi vrata terase vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil denar in nakit. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 3000 evrov škode.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Drenovca in Preloke (PP Črnomelj) izsledili in prijeli šest državljanov Afganistana, pet državljanov Gvineje, tri državljane Gane, po enega državljana Malija, Sierra Leone, Burkine Faso, Konga in Kameruna in na območju Prilip (PP Brežice) pet državljanov Nepala . Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.