urednistvo@preteklih24.si

Nepazljiva voznica na prehodu za pešce trčila v peško

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 169 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 41 nanašalo na kriminaliteto, 39 na javni red in mir, ter 39 na prometno varnost.


Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 19 tatvin, 4 vlomov (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in 4 primere poškodovanja tuje stvari.

Pri prometni varnosti so obravnavali 15 prometnih nesreč z materialno škodo in 6 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 3 vozila.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 3 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 2 krat v zasebnem prostoru.

Med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Kriminaliteta
Vlomi:

V okolici Grosuplja je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 2.500 evrov.

V Šiški so neznanci vlomili v trgovino in tobačne izdelke. Po prvi oceni je nastalo za okoli 600 evrov škode.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, okoli 16. ure se je v Rodici zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker voznik ni upošteval znaka rdeče luči in je v križišču odvzel prednost drugemu vozniku. Pri tem sta se voznika lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, nekaj po 15. uri se je na Brnčičevi cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in udeleženec na e-skiroju. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik e-skiroja pri vključeval v promet na cesto s kolesarske steze odvzel prednost vozniku osebnega vozila, ki je trčil vanj. Pri tem se je voznik e-skiroja lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, nekaj pred 7. uro se je na Ilovškem Štradonu v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in peška. Do prometne nesreče je prišlo, ker voznica pri zavijanju levo odvzela prednost peški na prehodu za pešce. Pri tem se je peška lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.