urednistvo@preteklih24.si

Novomeški policisti obravnavali nasilje v družini

Policisti policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 74 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 301 klic. Obravnavali so šest prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in zasegli vozila trem kršiteljem cestno prometnih predpisov, ki niso imeli veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi 13 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih.


Fotografija je simbolična

S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, lahke telesne poškodbe, nezakonitega vloma, ponarejanja denarja, vloma in tatvin.

V Novem mestu so 62-letnemu osumljencu nasilja v družini izrekli ukrep prepovedi približevanja partnerki in otrokom.

Posredovali so zaradi nesreče pri delu, požarov in nezakonitih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Kršitelju zasegli avtomobil

Policisti PPP Novo mesto so nekaj po 16. uri na Kandijski cesti ustavili voznika osebnega avtomobila. Med postopkom so ugotovili, da gre za 71-letnega voznika, ki ni upošteval prepovedi nadaljnje vožnje, ki so mu jo zaradi kršitev pred tem v postopku izrekli policisti. Kršitelju, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,32 miligramov alkohola, so avtomobil zasegli in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

KRIMINALITETA

Vlom

Med 25. 3. in 29. 3. je v Krškem nekdo vlomil v skladiščne prostore podjetja in odtujil elektromotor, ogrevalno napravo in električne vodnike.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Ribnice, Slovenske vasi, Velike Doline, Čateža ob Savi, Jesenic in Dobove (PP Brežice) izsledili in prijeli osem državljanov Afganistana, dva državljana Maroka, in po enega državljana Pakistana, Alžirije in Nigerije, na območju Nove Lipe, Učakovcev in Tanče gore (PP Črnomelj) devet državljanov Pakistana, tri državljane Toga in državljana Gvineje, in v Drašičih (PP Metlika) tri državljane Gambije. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.