urednistvo@preteklih24.si

Gorenjski policisti zaznali več primerov unovčenja ponarejenih bankovcev za 20 evrov

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel: 7 obvestil o prometnih nesrečah, od tega za 3 s telesnimi poškodbami; 4 prijave kršitev predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju ter 1 v zasebnem prostoru; s področja kriminalitete pa prijavo sumov kaznivih dejanj tatvina in ponareditev denarja. Policisti so v enem postopku zasegli manjšo količino prepovedane droge in vodijo prekrškovni postopek.


FOTO: PU Kranj

Dogodki:

Na Kočni so policisti včeraj obravnavali poškodbo divjadi. Glede na prijavo naj bi jo poškodoval pes. Srna je poginila. Policisti zbirajo obvestila in vodijo postopek.

Policisti so včeraj obravnavali poškodbo smučarke na žičnici. Sidro se ji je zataknilo za oblačila. Zato je padla in se poškodovala.
Pristojni so žičnico takoj ob nastanku dogodku začasno ustavili. Tuja krivda ni bila ugotovljena.

Divjad je bila povožena v Selški dolini.

Promet

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali tri prometne nesreče s telesnimi poškodbami. V Škofji Loki je voznik na prehodu za pešce trčil v peško.

V Gorenji vasi so bila v nesreči udeležena tri vozila zaradi neprilagojene hitrosti vožnje enega voznika in prekratke varnostne razdalje drugega voznika.

V Kranju pa je voznica trčila v kolesarja. Udeleženci so se v nesrečah telesno poškodovali. Pozivajo k varni udeležbi v prometu in izogibanju tveganjem za nesreče.

Kriminaliteta

V Kranju so policisti obravnavali tatvine katalizatorjev na treh vozilih. Lokacije so podzemne garaže, vozila pa Opel Astra in Renault Clio.

Ponarejen denar

Gorenjski policisti so v zadnjem obdobju zaznali več primerov unovčenja »nepravih« bankovcev za 20 eurov. Na robu
bankovca piše, da ne gre za pravi denar: »THIS IS NOT LEGAL. IT IS USED FOR MOTION PROPS ONLY« (To ni zakonito, uporablja se samo kot rekvizit). Napis je lahko hitro spregledan, ker bankovec sicer izgleda kot pravi. Policisti pozivajo vse, ki sprejemajo gotovino, naj preverjajo pristnosti denarja.