urednistvo@preteklih24.si

Policisti prijeli osumljenca, ki je podtikal požare

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 152 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 40 nanašalo na kriminaliteto, 39 na javni red in mir, ter 45 na prometno varnost.


Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 6 tatvin, 4 vlome (v enem primeru je ostalo pri poskusu) in 4 primere poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v treh primerih nasilja v družini, kjer so kršiteljem izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Pri prometni varnosti so obravnavali 21 prometnih nesreč z materialno škodo in nesrečo, v kateri je bil huje poškodovan motorist. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 3 vozila.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 6 krat na javnem kraju in 7 krat v zasebnem prostoru (ena oseba je bila pridržana).

Med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Kriminaliteta
Vlomi:

V okolici Medvod je bilo vlomljeno v novogradnjo, od koder je neznani storilec odtujil sanitarno opremo in izolacijski material. Lastnika je oškodoval za okoli 6.000 evrov.

V okolici Ribnice je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 1.200 evrov.

V Šiški je neznani storilec vlomil v klet in odtujil kolo znamke Salsa Fargo GX2, zelene barve in kolo znamke Specialized Stump jumper, sive barve. Lastnika je oškodoval za okoli 2.000 evrov.

Prijet osumljenec za požare

Včeraj so policisti poročali o požaru v notranjosti zabojnika za testiranje Covid na Bavarskem dvoru v centru Ljubljane, v katerem je nastalo za več tisoč evrov škode. Kmalu po tem so policisti bili obveščeni še o dveh podobnih dogodkih na območju centra Ljubljane in sicer o požaru smetnjaka ob enem izmed gostinskih lokalov, ki bi se lahko razširil še na objekt a ga je pogasil občan, tako da je nastala zgolj manjša materialna škoda. V nadaljevanju pa v neposredni bližini, na Cankarjevem nabrežju, še o požaru ponjave stojnice, kjer je nastalo za nekaj sto evrov škode. Po prejemu obvestila občanke o gibanju osebe na kraju požarov, je bil v bližini prijet 25-letni osumljenec. Po do sedaj zbranih obvestilih je osumljen, da je vlomil v kontejner od koder je odtujil monitor, nato pa v njem zanetil požar in da je zanetil še ostala dva opisana požara. Osumljenec, ki v preteklosti še ni bil obravnavan zaradi podobnih dejanj, je bil pridržan za čas zbiranja obvestil zaradi sumov kaznivih dejanj vloma, poškodovanja tuje stvar in povzročitve splošne nevarnosti. Policisti nadaljujejo s preiskavo dogodkov, o vseh ugotovitvah pa bo obveščeno pristojno tožilstvo.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, nekaj po 18. uri se je na Govekarjevi cesti v naselju Ig zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen motorist, ki je zaradi neprilagojene hitrosti v ovinku zapeljal na bankino in trčil v drog javne razsvetljave. Pri tem se je huje telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UBKC Ljubljana, njegovo življenje pa ni ogroženo. Policisti vodijo prekrškovni postopek.