urednistvo@preteklih24.si

Koprski policisti v preteklem koncu tedna obravnavali kar 11 požarov v naravi

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 148 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 388 klicev. Obravnavali so 37 prometnih nesreč z materialno škodo in 1 z lažjimi poškodbami, zasegli so 3 vozila. S področja kriminalitete so obravnavali 4 vlome in 5 tatvin, zaradi kršitev javnega reda je bilo 17 intervencij.


Fotografija je simbolična

25.3.2022

Na Kampelu je nekdo vlomil v stanovanje in ukradel hišni kino.

Popoldan je v Zagorju pri Pivki 81-letni voznik z osebnim avtomobilom peljal priti Pivki. Med prehitevanjem traktorja se ni prepričal, če je prosta cesta v nasprotni smeri, zato je čelno trčil v osebni avto, ki ga je v nasprotni smeri pravilno peljal 68-letni voznik. Ta se je v trčenju lažje poškodoval, povzročitelju pa je bil izdan plačilni nalog.

26.3.2022

V eni od korpskih prodajaln se je nekaj minut čez polnoč sprožil alarm. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je nekdo vlomil in ukradel več paketov cigaret.

V Krajni vasi pri Sežani je nekdo vlomil v delavnico in ukradel nekaj gotovine.

Ob 21.45 so imeli na Kozini v postopku 25-letnega voznika osebnega avtomobila, državljana Hrvaške. Odrejen preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,00 mg/l. Opravljen je bil hitri test za prepoznavo simptomov vožnje pod vplivom prepovedanih drog, ki je bil pozitiven na kokain, odrejen strokovni pregled je odklonil. Voznika so pridržali, sledi mu obdolžilni predlog na sodišče.

Ob 23.40 pa so v Rižani ustavili 33-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,00 mg/l. V postopku je bilo ugotovljeno, da mu je potekla veljavnost vozniškega dovoljenja. Sledi obdolžilni predlog.

27.3.2022

Ob 1.20 je moški iz Kopra prijavil, da po njegovih vratih trka in zvoni ženska. Policisti so na kraju izsledili 38-letnico, ki je motila nočni mir. Poklicali so zdravnika, ki je ugotovil, da je pod vplivom prepovedanih substanc. Ker se ni pomirila, ji je bilo odrejeno pridržanje in izdan plačilni nalog.

Ob 4. uri so na postajališču Ravbarkomanda (proti Ljubljani) kontrolirali 39-letnega voznika osebnega avtomobila. Opravljen hitri test na droge je bil pozitiven na amfetamine, strokovni pregled je odklonil. V postopku so mu zasegli štiri PVC vrečke s posušenimi rastlinskimi delci zeleno/rjave barve (konoplja), ALU zavitek z belo prašnato snovjo (speed), dve steklenički z neznano tekočino, kovinski bokser, plastičen bokser, prazne PVC vrečke in alu lističe. Zasegli so mu vozilo in prepovedano drogo, sledi mu obdolžilni predlog in kazenska ovadba.

Popoldan so v Sežani zasegli osebni avto 38-letnemu vozniku, ki nima vozniškega dovoljenja. Sledi mu obdolžilni predlog.

Požari v naravnem okolju

V zadnjem vikendu so policisti bili obveščeni o 11 požarih, v šestih primerih so bile izdane globe (kršitev Uredbe o varstvu pred požari v naravnem okolju). V soboto dopoldan je najhuje zagorelo med Podgradom in Hrušico. Pogorelo je približno 25 ha podrasti in suhe trave. Pri gašenju požara je sodelovalo 39 gasilcev. Ker je gorelo vse do ceste, je bila cesta Kozina – Podgrad nekaj časa tudi delno zaprta in je promet potekal izmenično enosmerno. Vzrok požara za enkrat ni znan, po prvih podatkih ni večje materialne škode.

Ilegalne migracije

Policisti so na območju Policijske uprave Koper v zadnjem vikendu obravnavali 34 ilegalnih prehodov državne meje.