urednistvo@preteklih24.si

Z dvema promiloma in pol alkohola v krvi bežal pred policisti in zapeljal v jarek

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel: 16 obvestil o prometnih nesrečah, od tega za 3 s telesnimi poškodbami; 13 prijav kršitev predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju ter 1 v zasebnem prostoru.


Fotografija je simbolična

S področja kriminalitete pa prijavo sumov kaznivih dejanj tatvina, ponareditev denarja, ponarejanje listin in nasilje v družini s prepovedjo približevanja žrtvi nasilja.

Zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja je bilo zaseženo eno vozilo.

Dogodki:

Škofjeloški policisti so danes zgodaj zjutraj na območju Blegoša obravnavali smrt moškega. Okoliščine kažejo, da je zdrsnil na poledeneli podlagi in padel po strmem pobočju. Posredovali so tudi gorski reševalci.

Kranjski policisti so včeraj obravnavali prijavo o treh občanih, ki so se zadrževali na strehi trgovskega objekta. Policisti so jih izsledili in napotili s kraja.

Divjad je bila povožena na cesti Žeje – Duplje in Bukovica – Dolenja vas.

Promet

Gorenjski policisti so v zadnjih dveh dneh obravnavali tri prometne nesreče s telesnimi poškodbami. V petek so bila v Kranju v nesreči udeležena tri vozila. Povzročitelj je vozil na prekratki varnostni razdalji
in povzročil trčenje z voziloma pred njim.

Zaradi varnostne razdalje se je v petek v Kranju zgodila še ena prometna nesreča. Trčila sta dva voznika.

Na Brdu pa sta bila v nesreči udeležena voznik osebnega avtomobila in kolesar.

Okoliščine kažejo na krivdo voznika avtomobila za nesrečo. Oba sta vozila v isto smer. Postopek še poteka.

Alkohol

Policisti so včeraj popoldan v okolici Kranja obravnavali voznika, ki jim ni ustavil in je med begom zapeljal s ceste. Bil je močno pod vplivom alkohola. Preizkus alkoholiziranosti je pri njem pokazal rezultat 1,27 mg/l alkohola. Avtomobil so mu policisti zasegli, ker je vozil v času prepovedi vožnje. Zaradi kršitev postopek proti njemu še poteka.

Požari

V zadnjih dveh dneh so gorenjski policisti obravnavali več požarov. V Kropi, Šenčurju in na Jesenicah je gorela manjša površina podrasti.

V Cerkljah na Gorenjskem so policisti obravnavali kurjenje v naravi. Kršitelj je bil izsleden in bo obravnavan zaradi kršitve ukrepa prepovedi kurjenja v času velike požarne ogroženosti. Ogenj so pogasili gasilci.

V Kranju je zagorelo v delavnici objekta. Okoliščine kažejo, da je vzrok v električnem priključku.

V okolici Kranja so policisti obravnavali dimniški požar brez materialne škode.

Kriminaliteta

Tržiški policisti so v petek obravnavali poskus ropa. Osumljenec, ki je delavcu ob zahtevi za izročitev denarja grozil, je bil izsleden in obravnavan zaradi kaznivega dejanja.

V Gorjah pa so policisti obravnavali poškodovanje stekel in inventarja v starejšem objektu.