urednistvo@preteklih24.si

V naselju Stranska vas prišlo do pretepa in streljanja

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 56 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 318 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami in pet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda.


Fotografija je simbolična

Posredovali so zaradi sedmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih.

S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj grožnje in tatvin.

Posredovali so zaradi požarov in nezakonitih prehodov državne meje.

Posredovanje v naselju Stranska vas

ob 16.57 so policisti na številko 113 prejeli obvestilo iz naselja Stranska vas, kjer naj bi prišlo do pretepa in streljanja. OKC je na kraj takoj napotil policiste, ki so zavarovali območje in vzpostavili javni red in mir. Na kraj so poklicali reševalce, ki so oskrbeli moškega s poškodovano roko in ga odpeljali v bolnišnico.

V naselju je prišlo tudi do požara stanovanjske hiše in osebnega avtomobila. Gasilci so zavarovali širše območje in požar omejili.

Policisti in kriminalisti izvajajo vse potrebne aktivnosti za zavarovanje sledov in ugotavljanje vseh okoliščin kaznivega dejanja. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih pa naj bi prišlo do spora, pretepa in uporabe strelnega orožja med osebami, ki se med sabo poznajo. Ogledna skupina Sektorja kriminalistične policije PU Novo mesto bo opravila ogled požarišča takoj, ko bodo razmere to dopuščale. O ugotovitvah bodo po zaključeni preiskavi seznanili pristojno tožilstvo.

PROMETNA VARNOST

Huda prometna nesreča na avtocesti

Nekaj po 17. uri so policisti bili obveščeni o prometni nesreči na avtocesti v smeri proti Obrežju med izvozoma za Novo mesto. Policisti PPP Novo mesto so opravili ogled in po prvih ugotovitvah je 47-letni voznik osebnega avtomobila znamke Toyota vozil v smeri proti Obrežju. Med vožnjo po klancu navzdol je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, s prehitevalnega pasu zapeljal preko voznega in odstavnega pasu, silovito trčil v ograjo, jo prebil in v prevrnjenem vozilu obstal v jarku. Hudo poškodovanega triletnega otroka, prav tako hudo poškodovano 41-letno potnico in lažje poškodovanega voznika so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Otroka so zaradi hudih poškodb po oskrbi odpeljali v UKC Ljubljana. Okoliščine nesreče policisti še preiskujejo.

Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Policisti PP Trebnje so med kontrolo prometa na območju Benečije ustavili voznika kmetijskega traktorja. Med postopkom so ugotovili, da 67-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je pod vplivom alkohola. Traktor so mu zasegli, zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

KRIMINALITETA

Tatvina

Z dvorišča stanovanjske hiše v Dolenji vasi pri Krškem je v noči na 24. 3. nekdo odtujil kotel za žganjekuho. Lastnika je oškodoval za okoli 1500 evrov.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Griča pri Dobličah (PP Črnomelj) izsledili in prijeli dva državljana Bangladeša in na območju Loč (PP Brežice) državljana Tunizije. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.