urednistvo@preteklih24.si

Povzročil požar v katerem je zgorelo približno hektar gozda

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih 24. urah prejeli 307 klicev občanov. 90 klicev je bilo interventnih, 2 nujna.


Fotografija je simbolična

18 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 6 s področja mejnih zadev in tujcev, 33 s področja prometne varnosti in 16 s področja javnega reda in miru.

S področja cestnega prometa poročamo o prometni nesreči s hudimi poškodbami in štirih prometnih nesrečah z materialno škodo.

Prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami so policisti včeraj obravnavali v Velenju, kjer je voznik osebnega vozila zaradi nepravilnega srečevanja trčil v voznika motornega kolesa, ki si je poškodoval roko in bil huje telesno poškodovan. Zoper voznika osebnega vozila bodo policisti podali kazensko ovadbo.

V Nazarjah so policisti nekaj po 14. uri obravnavali prometno nesrečo v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Prometno nesrečo je povzročil voznik osebnega vozila, ki je izsilil prednost drugemu vozniku, prav tako pa mu je preizkus z alkotestom pokazal 0.58 mg/l v izdihanem zraku. Zoper povzročitelja bodo policisti podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja nevarne vožnje.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti ukrepali trikrat v zasebnem prostoru in enkrat na javnem.

S področja kriminalitete izpostavljamo drzno tatvino in prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države.

Včeraj ob 07.12 uri so policisti bili obveščeni o drzni tatvini v trgovini na Frankolovem, katero je izvršil neznani moški star okoli 40 let, visok med 170 do 180 cm, suhe postave, oblečen v sivo modro jopico, spodnji del trenirke raztrgane na kolenih, obut v športne copate. V trgovini je od zaposlene zahteval denar, katerega je odtujil iz blagajne, nato pa trgovino zapustil in odšel v smeri centra Frankolovega. Policisti in kriminalisti so opravili ogled kraja in nadaljujejo z intenzivnim zbiranjem obvestil. Vse, ki bi karkoli vedeli o storilcu in drugih okoliščinah kaznivega dejanja, policisti naprošajo da to sporočijo na telefonsko številko 113 ali anonimni telefon 080 1200.

V kraju Prapretno na območju občine Šentjur, so policisti nekaj pred 12. uro obravnavali požar, katerega je povzročil občan, ki je kuril travo. Ogenj se razširil v gozd, kjer je zgorelo okoli hektar gozda. Policisti bodo zoper moškega podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja Povzročitev splošne nevarnosti. Požar so pogasili gasilci, v požaru ni bil nihče poškodovan nastala je materialna škoda.

Včeraj nekaj po 22. uri so policisti na območju Šmarja pri Jelšah ustavljali voznika osebnega vozila, kateri ni hotel ustavili na znak policistov in poskušal z vozilom pobegniti. Voznika so ustavili na območju Celja pri tem pa je poskušal pobegniti, vendar so ga policisti prijeli in pridržali. Ugotovili so, da je 40 letni državljan Hrvaške v vozilu prevažal sedem ilegalnih migrantov, pet državljanov Iraka in dva državljana Pakistana. Vozniku so policisti in kriminalisti odvzeli prostost in ga pridržali. Danes policisti nadaljujejo s preiskavo kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države.