urednistvo@preteklih24.si

Kranj: V prometni nesreči udeležena kar štiri vozila

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel: 8 obvestil o prometnih nesrečah, od tega za 1 s telesnimi poškodbami; 2 prijavi kršitev predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju ter 1 v zasebnem prostoru; s področja kriminalitete pa prijavo sumov kaznivih dejanj tatvina, grožnje in ponareditev denarja.


Fotografija je simbolična

Dogodki:

V Škofji Loki je bilo prijavljeno kurjenje ognja na javnem kraju. Posebnosti policisti niso ugotovili. V drugem primeru na območju

Škofje Loke pa je zagorelo v stanovanjski hiši. Okoliščine kažejo, da je najprej zagorelo okoli dimnika, ogenj pa se je od tam razširil na streho. Nastala je materialna škoda. Požar so pogasili gasilci.

Na območju Vajneža se je včeraj poškodoval jadralni padalec. Sunek vetra mu je zaprl glavno padalo, zato se je reševal z rezervnim. Gre za območje z zelo strmim pobočjem na slovenski strani in visokimi prepadnimi stenami na avstrijski strani. Reševali so gorski reševalci in helikopter Slovenske vojske. Po podatkih policije je lažje poškodovan. Odpeljan je bil v zdravstveno ustanovo.

Policisti so včeraj obravnavali eno smučarsko nesrečo. Smučar je padel zaradi neprevidnosti in utrpel poškodbo glave. Odpeljan je bil v zdravstveno ustanovo.

V Kranju je včeraj na javnem kraju obležal starejši moški. Ugotovljene so bile zdravstvene težave.

Promet

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali eno prometno nesrečo s telesnimi poškodbami. V Kamni Gorici sta trčili voznica osebnega avtomobila in kolesarka. Glede na zbrana obvestila gre za izsiljevanje prednosti s strani voznice avtomobila. Policisti vodijo postopek.

V Kranju pa so bila v prometni nesreči z materialno škodo včeraj ob 14.30 uri udeležena štiri vozila. Razlog za nesrečo je v neprilagojeni hitrosti in prekratki varnostni razdalji. Pozivajo k večji previdnosti v prometu in zmanjševanju tveganj za prometne nesreče.

Kriminaliteta

Na Jesenicah so policisti obravnavali prijavo o sumu tatvine v živilski trgovini. Moški naj na blagajni ne bi plačal vseh artiklov, varnostnico pa je odrinil, ko je okoliščino želela preveriti. Policisti vodijo postopek tako v smeri suma kaznivega dejanja tatvine in prekrškov.

Drug primer tatvine artiklov pa so policisti obravnavali v Radovljici.