urednistvo@preteklih24.si

Kljub opozorilom, da je kurjenje v naravi prepovedano, se požari kar vrstijo

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 225 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 51 nanašalo na kriminaliteto, 54 na javni red in mir, ter 67 na prometno varnost.


Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 17 tatvin, 7 vlomov (v enem primeru je ostalo pri poskusu) in 3 primeri poškodovanja tuje stvari. Posredovali so v treh primerih nasilja v družini, kjer pa obvestila še zbirajo.

Obravnavali so 22 prometnih nesreč z materialno škodo, 5 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami. Trem večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli vozila.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 17 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 10 krat v zasebnem prostoru.

Med 24. 3. 2022, od 6. ure in 25. 3. 2022, do 6. ure, policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso izsledili in prijeli tujcev, ki bi nezakonito prestopili državno mejo.

Kriminaliteta
Vlomi:

Na območju Litije je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bila odtujena gotovina in nakit. Škoda znaša okoli 2000 evrov.

Za Bežigradom je bilo vlomljeno v klet, od koder sta bili odtujeni kolesi Giant in Cube. Škoda znaša okoli 600 evrov.

V Šiški je bilo vlomljeno v dve kleti, od koder je bilo odtujeno kolo MTB in nakupovalna torba. Škoda znaša okoli 1300 evrov.

V Centru je bilo vlomljeno v gradbeni zabojnik, od koder je bil odtujen mobilni telefon. Škoda znaša okoli 1000 evrov.

V Mostah je bilo vlomljeno na gradbišče, od koder je bil odtujen gradbeni material. Škoda znaša okoli 1500 evrov.

Požar:

Včeraj, okoli 18.30 so policisti bili obveščeni o požaru na Rožniku. Požar so gasilci uspeli pogasiti, skupaj s policisti pa so ugotovili, da je zgorelo preko 2000 kvadratnih metrov podrasti. Vzrok požara trenutno še ni znan, policisti pa bodo tekom dopoldneva opravili ogled kraja in o vseh ugotovljenih okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, nekaj pred 18. uro je na Vilharjevi cesti v Ljubljani prišlo do prometne nesreče v kateri sta bili udeleženi voznica osebnega vozila in kolesarka. Ugotovljeno je bilo, da je kolesarka prečkala vozišče na prehodu za kolesarje, voznica osebnega vozila, ki je peljala naravnost pa jo je spregledala in trčila v njo. V nesreči se je kolesarka huje poškodovala, vendar njeno življenje ni ogroženo. Policisti še nadaljujejo zbiranje obvestil v zvezi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti in bodo o ugotovljenih dejstvih obveščali pristojno državno tožilstvo.

Policisti so obravnavali še 4 prometne nesreče v katerih so bili udeleženi kolesarji, ki so se lažje poškodovali. V treh primerih so nesrečo povzročili kolesarji, v enem pa voznik osebnega vozila. Policisti bodo zoper njih uvedli prekrškovne postopke.