urednistvo@preteklih24.si

18-letni voznik trčil v 18-letnega pešca in hudo poškodoval

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes, prejel 254 klicev, od tega 83 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času niso policisti obravnavali nobenega nedovoljenega prehoda državne meje.


Fotografija je simbolična

V opisanem času so policisti obravnavali tudi:
– 16 kaznivih dejanj,
– 9 prometnih nesreč I. kategorije,
– 1 prometno nesrečo II. kategorije, v kateri sta se 2 osebi lahko telesno poškodovali,
– 1 prometno nesrečo III. kategorije, v kateri se je 1 oseba hudo telesno poškodovala,
– 3 povoženja živali,
– 11 prijav kršitev javnega reda in miru, 4 na javnih krajih in 7 v zasebnih prostorih,
– 4 požare.

Izpostavljamo:

TRČIL V PEŠCA

Včeraj zjutraj je 18-letni voznik z osebnim avtomobilom trčil v 18-letnega pešca, ki je z njegove leve strani pravilno, na označenem prehodu za pešce, prečkal vozišče Ptujske oz. Dogoške ceste, pred križiščem z Domnovo oz. Matičkovo ulico v Mariboru. Po trčenju je voznik osebnega avtomobila nudil pomoč poškodovanemu pešcu in ga sam odpeljal v UKC Maribor. Tam so ugotovili, da je pešec hudo telesno poškodovan in je ostal na zdravljenju.

Policisti bodo voznika osebnega avtomobila kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu.

ZARADI PROMETNE NESREČE NA AVTOCESTI NASTAL ZASTOJ

Včeraj, nekaj po 14. uri je na avtocesti A1, Ljubljana – Maribor, pred izvozom Slovenska Bistrica – jug, v smeri proti Mariboru, zaradi prekratke varnostne razdalje trčilo 5 osebnih avtomobilov. V prometni nesreči sta se 2 osebi lahko telesno poškodovali. Reševalci so ju prepeljali v UKC Maribor.

Policisti so dvema voznikoma izdali plačilna naloga.

Zaradi prometne nesreče je bil do okoli 16.30 močno oviran na avtocesti, prav tako pa tudi na vzporedni regionalni cesti skozi Slovensko Bistrico. Nastal je daljši zastoj.