urednistvo@preteklih24.si

Na Gorenjskem se bo maraton nadzora hitrosti preko celega dneva odvil na okoli 40 lokacijah

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel: 7 obvestil o prometnih nesrečah z materialno škodo; 3 prijave kršitev predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju ter 1 v zasebnem prostoru; s področja kriminalitete pa prijavo sumov kaznivih dejanj tatvina.


Fotografija je simbolična

Nadzor

Danes bo potekal maraton nadzora hitrosti. V nadzor nad prehitrimi vozniki bodo vključena vsa tehnična sredstva in večje število policistov. Na Gorenjskem se bo nadzor preko celega dneva odvil na okoli 40 lokacijah.

Dogodki:

Škofjeloški policisti so včeraj obravnavali nesrečo pri delu s strojem v industrijskem objektu. Delavcu je bila nudena zdravniška
pomoč. Tuja krivda je izključena.

Policisti so danes zgodaj zjutraj na avtocesti med Kranj zahodom in Strahinjem preverjali prijavo o zadrževanju ženske na odstavnem pasu, ki ni bila izsledena. Pešci ne smejo stopiti na avtocesto in hitro cesto ali hoditi po njej.

Jeseniški policisti so včeraj obravnavali prijavo občana proti varnostniku, ki ga je opozoril na uporabo maske v zaprtem javnem prostoru. Varnostnik ima pravico in dolžnost opozarjati, zato z njegove strani ni bilo nepravilnosti, občani pa so se dolžni ravnati po ukrepih, ki veljajo bodisi s predpisi, hišnim redom ali drugo odredbo. Maske so eden od takih ukrepov.

Divjad je bila povožena na cesti Bled – Bohinj, pri križišču za Kupljenik.

Požari

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali več požarov. Na območju Škofje Loke je na več mestih zagorelo ob železnici. Okoliščine kažejo, da je bil vir ognja iskrenje pri vožnji vlaka. Škoda ni nastala. Tržiški policisti so obravnavali požar v kurilnici zasebnega objekta zaradi okvare.

Na območju Kranja pa so policisti obravnavali dimniški požar brez nastanka škode in kurjenje vej v okolju brez ogrožanja okolice. O zadnjem dogodku policisti še zbirajo obvestila.

Razglašena je velika požarna ogroženost, ki pomeni, da že majhen vir ognja (vžigalica, cigaretni ogorek, pepel, …) v vsakem primeru povzroči požar. Požar se zelo hitro širi po travnikih in gozdu.

Kriminaliteta

Na Bledu je storilec v prodajalni odtujil za več sto eurov parfumov in zobnih ščetk.

Na Jesenicah pa so policisti obravnavali prijavo poškodovanja osebnega avtomobila. Ugotovljeno je bilo, da škoda ni bila
povzročena namerno, pri čemer sta se lastnik in občan dogovorila za poravnavo škode. Zato so policisti postopek zaključili.