urednistvo@preteklih24.si

Kljub prepovedi kurjenja v naravi, se požari kar vrstijo

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 193 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 42 nanašalo na kriminaliteto, 42 na javni red in mir, ter 68 na prometno varnost.


Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 10 tatvin, 6 vlomov (v treh primerih je ostalo pri poskusu) in 1 primer poškodovanja tuje stvari. Posredovali so v primeru nasilja v družini, kjer pa obvestila še zbirajo.

Obravnavali so 17 prometnih nesreč z materialno škodo in 4 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami. Štirim večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli vozila.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 11 krat na javnem kraju (dve osebi sta bili pridržani) in 2 krat v zasebnem prostoru.

Med 23. 3. 2022, od 6. ure in 24. 3. 2022, do 6. ure, policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso izsledili in prijeli tujcev, ki bi nezakonito prestopili državno mejo.

Kriminaliteta
Vlomi:

V Šiški je bilo vlomljeno v garažo, od koder sta bila odtujena električna skiroja. Škoda znaša okoli 1000 evrov.

V Šiški je bilo vlomljeno v klet, od koder je bilo odtujeno orodje in koli. Škoda znaša okoli 600 evrov.

Na območju Viča je bilo vlomljeno v trgovino, od koder so bili odtujeni tobačni izdelki. Škoda znaša okoli 6000 evrov.

Požar:

Včeraj, okoli polnoči so policisti bili obveščeni o požaru na Šentviškem hribu v Ljubljani. Ugotovljeno je bilo, da je na več manjših mestih na hribu zagorela podrast, ki so jo gasilci pogasili, zato se požar ni razširil v gozd. Policisti bodo danes tekom dneva opravili ogled kraja z namenom ugotavljanja vzroka požara in bodo o tem obveščali pristojno državno tožilstvo.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Danes, okoli polnoči je na Poti na Rakovo jelšo prišlo do prometne nesreče v kateri so bili udeleženi dve osebni vozili. Ugotovljeno je bilo, da je voznik zapeljal na nasprotno smerno vozišče v času ko se je iz nasprotne smeri pripeljala voznica osebnega vozila, ki trčenja ni mogla preprečiti. V trčenju se je sopotnik v vozilu voznice lažje poškodoval. Preizkus z alkotestom je povzročitelju pokazal rezultat 0,50 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Uveden bo prekrškovni postopek.

Včeraj, nekaj po 22. uri je v križišču Vodovodne ulice in Posavskega ulice prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena dva voznika osebnih vozil. Do nesreče je prišlo zaradi izsiljevanja prednosti v križišču, pri tem pa je bil en voznik lažje poškodovan. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.