urednistvo@preteklih24.si

V prometni nesreči treh vozil, dve osebi hudo poškodovani

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 196 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 41 nanašalo na kriminaliteto, 50 na javni red in mir, ter 56 na prometno varnost.


Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 15 tatvin, 1 vlom in 3 primere poškodovanja tuje stvari.

Obravnavali so 11 prometnih nesreč z materialno škodo, 5 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami. Štirim večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli vozila.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 12 krat na javnem kraju in 7 krat v zasebnem prostoru (ena oseba je bila pridržana).

Med 22. 3. 2022, od 6. ure in 23. 3. 2022, do 6. ure, policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso izsledili in prijeli tujcev, ki bi nezakonito prestopili državno mejo.

Kriminaliteta
Vlomi:

Na Viču je bilo vlomljeno v novogradnjo, od koder je bil odtujen otroški voziček. Škoda znaša okoli 1500 evrov.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, okoli 18.30 je v Zagradcu prišlo do prometne nesreče v kateri so bila udeležena tri osebna vozila. Ugotovljeno je bilo, da je voznik vozil iz smeri Marinče vasi proti Bregu, ko je v nepreglednem ovinku zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo zapeljal na nasprotno smerno vozišče v času ko sta iz nasprotne smeri pripeljala dva voznika osebnih vozil. Povzročitelj je najprej trčil v betonsko ograjo na levi strani, nato v prvega voznika, takoj zatem pa še v voznico za njim. V nesreči sta se povzročitelj in voznik huje poškodovala, vendar njuno življenje ni ogroženo. Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil v zvezi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti.

Včeraj, okoli 14. ure je na Slovenski cesti v Ljubljani prišlo do prometne nesreče, ki jo je povzročil voznik mopeda. Ker vožnje ni prilagodil razmeram na cesti je trčil v otroški voziček, ki se je ob trku prevrnil. V nesreči seje otrok v vozičku lažje poškodoval. Zoper povzročitelja bo uveden prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 7.30 so policisti bili obveščeni o prometni nesreči na kamniški obvoznici iz smeri Kamnika proti Duplici v kateri sta bila udeležena voznik tovornega in voznica osebnega vozila. Nesrečo je povzročil voznik tovornega vozila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti trčil v zadnji del vozila, ki se je ustavilo pred njim. V nesreči sta se povzročitelj in voznica osebnega vozila lažje poškodovala. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.