urednistvo@preteklih24.si

Požar na podrasti in gozdu nastal zaradi poškodbe daljnovoda med sekanjem drevja

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel: 7 obvestil o prometnih nesrečah z materialno škodo; 5 prijav kršitev predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju ter 3 v zasebnem prostoru; s področja kriminalitete pa prijavo sumov kaznivih dejanj tatvina. Zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja je bilo zaseženo eno vozilo.


Fotografija je simbolična

Dogodki:

Enota vodnikov policijskih psov je včeraj obravnavala prijavo občanke Kranja, ki je našla psa in prosila za pomoč pri vrnitvi lastnikom. Lastnici so izrekli opozorilo. Ravno tako na območju Kranja pa so policisti obravnavali prijavo o psu, ki je iz zasebnega zemljišča stekel na cesto in skakal proti občanki s psom. Policisti vodijo postopek.

Na območju Radovljice so policisti včeraj obravnavali uporabo bakel in pirotehnike v manjšem obsegu med navijači pri postanku avtobusa. O kršitvi policisti zbirajo obvestila.

Divjad je bila povožena na cesti Mojstrana – Jesenice in v Zadragi na cesti Tržič – Duplje.

Požari

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali dva požara v naravi. V Podljubelju je včeraj popoldan zagorela večja površina podrasti in gozd. Požar je nastal zaradi poškodbe daljnovoda med sekanjem drevja. Drevo je padlo nanj. Nastala je materialna škoda. Požar so gasili gasilci in helikopter Slovenske vojske. Znakov kaznivega dejanja policisti niso ugotovili. V Velesovem pa je včeraj pozno popoldan zagorelo v naravnem okolju. Obravnavan je bil manjši požar. Razglašena je velika požarna ogroženost, ki pomeni, da že majhen vir ognja (vžigalica, cigaretni ogorek, pepel, …) v vsakem primeru povzroči požar. Požar se zelo hitro širi po travnikih in gozdu. Pozivamo k veliki previdnosti.

Kriminaliteta

V Škofji Loki je neznani storilec odtujil bakrene vodnike. V Kranju pa je bilo iz kleti odtujeno zaklenjeno starejše kolo.

Na Bregu ob Kokri so policisti včeraj obravnavali še prijavo o sumljivem zadrževanju in spraševanju dveh moških po odpadnem železu in domnevnem ogledovanju hiš. Moška nista bila izsledena. Policisti pozivajo k previdnosti in sporočanju podatkov na interventno številko 113 ali na anonimni telefon 080 1200 v primeru zaznanih sumljivih okoliščin. Dobri podatki so na primer opis vozila, registrska številka, opis oseb, smer vožnje ipd.