urednistvo@preteklih24.si

Motorist trčil v osebno vozilo voznice, ki je ustavila pred prehodom za pešce in se hudo poškodoval

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih 24 urah prejeli 222 klicev občanov. 67 klicev je bilo interventnih, 2 nujna.


Fotografija je simbolična

13 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 14 s področja mejnih zadev in tujcev, 36 s področja prometne varnosti in 11 s področja javnega reda in miru.

S področja cestnega prometa poročamo o eni prometni nesreči s hudimi poškodbami, eni z lažjimi in devetnajstih prometnih nesrečah z materialno škodo.

Prometno nesrečo s hudimi poškodbami so policisti danes, nekaj pred sedmo uro zjutraj, obravnavali na Proseniškem. 49-letni voznik motornega kolesa, ki je vozil iz smeri Šentjurja, je zaradi vožnje s prekratko varnostno razdaljo trčil v osebno vozilo voznice, ki je ustavila pred prehodom za pešce, v bližini osnovne šole. V trčenju se je motorist hudo poškodoval. Zaradi povzročitve prometne nesreče so policisti mu izdali plačilni nalog.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti včeraj ukrepali dvakrat.

S področja kriminalitete izpostavljamo nesrečo pri delu, ki se je včeraj dopoldne zgodila v Slovenskih Konjicah. Nesreča se je zgodila v regalnem skladišču podjetja, kjer je 41-letni delavec, pri prenašanju kovinske embalaže padel dobrih pet metrov globoko na betonska tla in se hudo poškodoval. V omenjenem primeru zbirajo obvestila v smeri suma storitve kaznivega dejanja Ogrožanje varnosti pri delu, po čl. 201/II, Kazenskega zakonika-1.