urednistvo@preteklih24.si

Pri podiranju drevo padlo na moškega in ga hudo poškodovalo

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 234 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 56 nanašalo na kriminaliteto, 55 na javni red in mir, ter 57 na prometno varnost.


Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 23 tatvin, 5 vlomov (v treh primerih je ostalo pri poskusu) in 4 primere poškodovanja tuje stvari. Posredovali so tudi v primeru nasilja v družini, kjer pa obvestila še zbirajo.

Obravnavali so 23 prometnih nesreč z materialno škodo, 4 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami. Večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov so zasegli vozilo.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 11 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 7 krat v zasebnem prostoru.

Med 21. 3. 2022, od 6. ure in 22. 3. 2022, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Ljubljane izsledili in prijeli 4 tujce (drž. Gambije), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki s tujci še potekajo.

Kriminaliteta
Vlomi:

V Kočevju je bilo vlomljeno v poslovne prostore, od koder je bil odtujen elektro material in deli vozila. Škoda znaša okoli 1500 evrov.

Na Vrhniki je bilo vlomljeno v trgovino, od koder so bile odtujene alkoholne pijače in prehrambni artikli. Škoda znaša nekaj tisoč evrov.

Nesreča pri delu:

Včeraj, okoli 14. ure so policisti bili obveščeni o nesreči pri delu v gozdu na območju Slivne v občini Litija. Ugotovljeno je bilo, da je pri podiranju drevo padlo na moškega in ga pri tem huje poškodovalo. Odpeljan je bil v UKC Ljubljana, kjer je bilo ugotovljeno, da je zadobil hujše poškodbe, po doslej znanih podatkih pa njegovo življenje ni več ogroženo. Policisti bodo o ugotovljenih okoliščinah obvestili pristojno državno tožilstvo.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, nekaj pred 12. uro so policisti bili obveščeni o prometni nesreči na Cesti dr. Jožeta Pučnika v Grosupljem v kateri sta bila udeležena voznik tovornega vozila in kolesar. Ugotovljeno je bilo, da sta kolesar in voznik tovornjaka vozila v isto smer, ko je kolesar na zaznamovanem prehodu za kolesarje prečkal vozišče. Voznik tovornjaka pa ni vozil s tako hitrostjo, da bi pred prehodom lahko varno ustavil in tako trčil v kolesarja. Kolesar je v trčenju zadobil hujše poškodbe, njegovo življenje pa po doslej znanih podatkih naj nebi bilo več ogroženo. Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil v zvezi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti.

Včeraj, okoli 15. ure je na trzinski obvoznici v smeri proti Domžalam prišlo do naletnega trčenja dveh kombijev in enega osebnega vozila. Nesrečo je povzročil voznik kombija zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo. Policisti bodo po vseh zbranih obvestilih zoper povzročitelja uvedli prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 11.30 ure je na Polhograjski cesti v smeri Dobrove prišlo do prometne nesreče v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila. Ugotovljeno je bilo, da je peljal preblizu desnemu robu vozišča in zapeljal izven njega, kjer je trčil v drevo in se lažje poškodoval. Po vseh zbranih obvestilih bo zoper njega uveden ustrezen ukrep.

Včeraj, nekaj po 15. uri je na višnjegorskem klancu v smeri Ljubljane prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena dva voznika tovornih vozil in voznik osebnega vozila. Nesrečo je povzročil voznik tovornega vozila, ki je opravil nepravilen premik z vozilom. V nesreči sta se voznik osebnega vozila in njegov sopotnik lažje poškodovala. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.