urednistvo@preteklih24.si

Gorski reševalci reševali planinko, ki ji je zdrsnilo na poledeneli podlagi

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel: 5 obvestil o prometnih nesrečah z materialno škodo; 2 prijavi kršitev predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju ter 3 v zasebnem prostoru; s področja kriminalitete pa prijavo sumov kaznivih dejanj tatvina in lahka telesna poškodba.


Fotografija je simbolična

Dogodki:

Bohinjski gorski reševalci so včeraj popoldan reševali planinko, ki ja na območju planine Zajamniki zdrsnila na poledeneli podlagi. Po podatkih policije gre za lažje poškodbe. Zdrsi so v zadnjem obdobju najpogostejši razlog za nesreče v gorah. Poti so marsikje poledenele, planinci pa si preveč zaupajo, da se jim ne more nič zgoditi.

Kranjski policisti so včeraj opoldan z gasilci obravnavali požar na zasebnem zemljišču. Zagorela je vrečka s pepelom in drva.

V Bohinju je bil včeraj pozno zvečer obravnavan manjši požar v naravi. Škoda ni nastala.

Kranjski policisti so včeraj obravnavali prepir med dvema odraslima moškima in povzročitev lahkih telesnih poškodb pri enem od njiju. Policisti dogodek zato obravnavajo kot kaznivo dejanje in vodijo postopek.

Divjad je bila povožena v Lahovčah, Bitnjah, na avtocesti pri Naklem in v Podvinu.

Kriminaliteta

V tehnični prodajalni je varnostna služba včeraj obravnavala moškega, ki je poskušal odtujiti električno orodje. Odgovorna oseba je dogodek prijavila kot tatvino. Policisti vodijo postopek.