urednistvo@preteklih24.si

Z več kot promilom in pol alkohola v krvi sedel za volan in ostal brez vozniškega dovoljenja

Policiste OKC PU Nova Gorica so v soboto, 19. marca ob 15.02 uri, obvestili, da se je med hojo na območju gore Rombon (2.208 metrov visoka gora nad Bovcem) poškodoval planinec (lažja poškodba noge).


Fotografija je simbolična

Kasneje so na kraju posredovali gorski reševalci GRS Bovec, nato pa so ga prevzeli člani dežurne ekipe reševalcev in ga z vojaškim helikopterjem prepeljali na nadaljnje zdravljenje v splošno bolnišnico na Jesenice.

Tatvina goriva

V soboto, 19. marca zgodaj popoldne, so policisti PP Ajdovščina obravnavali tatvino goriva iz avtobusa v Vipavi. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec pristopil do parkiranega avtobusa na parkirišču (poleg nogometnega stadiona) v Vipavi in iz rezervoarja vozila iztočil in si prilastil okoli 100 litrov dizelskega goriva. Po izvršenem kaznivem dejanju je nepridiprav kraj zapustil in z odtujenim gorivom odšel neznano kam. S strani oškodovanca ni bil podan predlog za pregon navedenega kaznivega dejanja tatvine (po drugem odstavku 204. člena KZ-1), zato bodo ajdovski policisti o vseh ugotovitvah s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Na Vipavskem vlomili v stanovanjsko hišo

Policisti PP Ajdovščina so v nedeljo, 20. marca dopoldne, obravnavali vlom v stanovanjsko hišo na območju naselja Vrhpolje (Občina Vipava). Po prvih zbranih podatkih je neznani storilec včeraj pozno popoldne vlomil skozi balkonska vrata stanovanjskega objekta in pregledal notranje prostore in si prilastil manjšo vsoto gotovine in bone trgovskega podjetja. Okoliščine kaznivega dejanja Policija še preiskuje.

Vožnja pod vplivom alkohola

Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so v soboto, 19. marca v večernih urah, v Ajdovščini ustavili in kontrolirali 36-letnega voznika osebnega avtomobila. V nadaljevanju postopka so mu odredili preizkus alkoholiziranosti in rezultat odrejenega preizkusa z alkotestom je pokazal, da je bil voznik pod vplivom alkohola (0,86 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Hujšemu kršitelju cestnoprometnih predpisov je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje (po 113.a členu Zakona o prekrških), čaka pa ga še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Prometna nezgoda I. kategorije s pobegom na Kobariškem

Policisti PP Bovec so v soboto, 19. marca, obravnavali prometno nesrečo I. kategorije s pobegom na Kobariškem. Ugotovljeno je bilo, da je 21–letna voznica osebnega avtomobila, državljanka Italije, včeraj zgodaj popoldne parkirala avtomobil na parkirišču v bližini kampa v naselju Trnovo ob Soči (Občina Kobarid). Ko se je oškodovanka po nekaj minutah vrnila do svojega vozila je opazila, da je neznani voznik neznanega vozila poškodoval njeno vozilo (poškodba laka na vozilu). Po prometni nesreči je neznani povzročitelj kraj zapustil ne da bi osebi, ki je takrat ni bilo na kraju nezgode pustil svoje podatke oziroma o prometni nesreči obvestil Policijo. Ko bodo policisti povzročitelja prometne nezgode izsledili, bodo zoper njega zaradi kršitve prometne zakonodaje uvedli hitri postopek z odločbo.

Na Idrijskem iz prometa izločili voznika zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog

Včeraj, 19. marca v popoldanskih urah, so policisti v Idriji ustavili voznika osebnega avtomobila in mu v nadaljevanju postopka odredili hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi. Rezultat hitrega testa je bil pozitiven na prepovedane droge (kanabis), zato je bil vozniku odrejen strokovni pregled v zdravstveni ustanovi, ki ga je voznik odločno odklonil. Policisti PP Idrija so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje, zoper kršitelja bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.