urednistvo@preteklih24.si

Pijan žalil in nadlegoval partnerko, končal je v prostorih za pridržanje

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih dveh dneh sprejel: 11 obvestil o prometnih nesrečah, od tega za 1 s telesnimi poškodbami; 15 prijav kršitev predpisov o javnem redu in miru na javne kraju ter 5 v zasebnem prostoru.


Fotografija je simbolična

S področja kriminalitete pa prijavo sumov kaznivih dejanj tatvina, poškodovanje tuje stvari, lahka telesna poškodba in nasilje v družini.

Zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja sta bili zaseženi dve vozili.

Dogodki:

Policisti so v zadnjih dveh dneh obravnavali dve smučarski nesreči. Obakrat sta smučarja padla sama in se po podatkih policije lažje poškodovala.

Kranjski policisti so v petek dopoldan prevzeli najden denar, ki ga je nekdo pozabil na bankomatu. Izročil ga je varnostnik. Na Jesenicah pa je občanka prijavila tatvino denarja, ki ga pozabila na bankomatu.
Prijavo policisti še preverjajo, ker obstaja tudi možnost, da je denar zavaroval že bankomat sam, ker ni bil vzet iz reže.

V petek so policisti na kranjski obvoznici zaznali udarne jame. Obvestili so vzdrževalca ceste.

Tržiški policisti so v petek obravnavali prijavo o kršitvah v delovni zapori na cesti Križe – Senično. Ugotovili so eno kršitev. Na območju bodo opravljali pogostejše kontrole. Pri osnovni šoli v Križah pa so
na podlagi prijave obravnavali objestnega mladega voznika, ki je obtičal v obcestnem jarku. Proti njemu vodijo prekrškovni postopek.

Obravnavani so bili trije požari. V Železnikih je včeraj ponoči v manjšem obsegu zagorela podrast. Ravno tako včeraj popoldan v Zmincu.

V še enem primeru pa je bil obravnavan dimniški požar. Škoda v požarih ni nastala.

Gorski reševalci so včeraj popoldan na Dovški Babi reševali planinko, ki si je pri zdrsu na poti poškodovala nogo. Med umikanjem drugim planincem na poti je padla na kamenju.

Blejski policisti so obravnavali spor med dvema osebama in lažje telesne poškodbe pri enem od udeležencev. O dogodku policisti še vodijo postopek.

Jeseniški policisti so včeraj zvečer obravnavali občana, ki je v zasebnem prostoru nadaljeval s kršitvijo javnega reda in miru in je bil zato pridržan. Pod vplivom alkohola je bil žaljiv in vsiljiv do partnerke. Proti njemu poteka prekrškovni postopek.

Divjad je bila povožena na cesti Bled – Bohinj (Obrne), Žabnica – Kranj, Tržič – Podtabor in Bukovica – Škofja Loka.

Promet

Gorenjski policisti so v minulih dveh dneh obravnavali eno prometno nesrečo s telesnimi poškodbami. V Žireh sta v petek popoldan trčili voznica osebnega avtomobila in kolesarka. Voznica je prehitevala kolesarko, ko je ta nenadoma naredila premik. Udeleženki sta bočno trčili. Policisti o nesreči še vodijo postopek.

Kriminaliteta

Včeraj so kranjski policisti obravnavali prijavo ropa nad občanom na javnem kraju. Dogodek se je ponoči zgodil v Kranju. Storilec je oškodovanca lažje poškodoval in mu iz žepa odtujil manjši znesek denarja.
Proti domnevnemu osumljencu poteka predkazenski postopek.

V Srednji vasi pri Šenčurju je storilec poškodoval pnevmatike na osebnem avtomobilu oškodovanca. Na območju Škofje Loke pa je znan kršitelj poškodoval osebni avtomobil občanke. Policisti proti njemu vodijo postopek.