urednistvo@preteklih24.si

V Zgornjih Bitnjah našli staro neeksplodirano mino

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel: 7 obvestil o prometnih nesrečah z materialno škodo; 2 prijavi kršitev predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju ter 3 v zasebnem prostoru.


Fotografija je simbolična

S področja kriminalitete pa prijavo sumov kaznivih dejanj poškodovanje tuje stvari in nasilje v družini s prepovedjo približevanja proti ženski osumljenki prijave kaznivega dejanja.

Dogodki:

V Zgornjih Bitnjah je bila včeraj opoldan najdena stara neeksplodirana mina. Policija je zavarovala kraj, nevaren predmet pa
so prevzeli strokovnjaki Civilne zaščite in jo na varnem kraju uničili.

Divjad je bila povožena na cesti Leše – Paloviče in v Stiški vasi.

V Podnartu so policisti obravnavali prijavo poškodovanja dve zapornic. Policisti zbirajo obvestila.

Gore

Na območju Ratitovca so gorski reševalci včeraj zjutraj reševali planinca, ki je padel na poledeneli planinski poti. Zaradi suma na težjo poškodbo mu je bila nudena zdravniška pomoč. Poti so lahko kljub višjim dnevnim temperaturam še vedno poledenele in zato nevarne za padce in zdrse.

Podobno se je na lažji planski poti zadnji vikend planinka poškodovala na poti na planino Prevala. Nesreča se je zgodila zaradi kombinacije zelo ledene podlage in neustrezne obutve. Planinka se je pri padcu na izpostavljenem območju hudo poškodovala.

Kriminaliteta

V Hrastjah je bilo prijavljeno poškodovanje fasade na stanovanjski hiši. Gre za manjšo škodo.