urednistvo@preteklih24.si

V Pivki prišlo do naletnega trčenja štirih vozil, ena oseba poškodovana

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 43 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 109 klicev. Obravnavali so 6 prometnih nesreč z materialno škodo in 1 z lažjimi poškodbami. S področja kriminalitete so obravnavali 1 vlom, 2 tatvini in 1 drzno tatvino, zaradi kršitev javnega reda so bile 3 intervencije. Na našem območju so bili tudi 3 požari.


Fotografija je simbolična

Ob 8. uri so policisti prejeli obvestilo, da gori pri Pobegih. Zagorelo je grmičevje in podrast. Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je kuril domačin, izveden bo hitri postopek po Uredi o varstvu pred požari v nevarnem okolju – velika požarna ogroženost.

Ob 8.57 je bila v Pivki prometna nesreča z udeležbo štirih vozil. Policisti so na kraju ugotovili, da je 55-letni voznik vozil osebni avtomobil proti Postojni. Zaradi prekratke varnostne razdalje je trčil v zadnji del pred sabo vozečega osebnega avtomobila, ki ga je vozil 44-letni voznik. Po trčenju je 44-letnika odbilo in je s prednjim desnim delom vozila oplazil prednji del osebnega avtomobila 78-letnega voznika, ki se je z vozilom hotel vključiti z neprednostne ceste na prednostno. Po tem trčenju je vozilo 44-letnika ponovno odbilo, zapeljal je čez pločnik in tam trčil še v parkiran osebni avto. Voznik je bil odpeljan na pregled v zdravstveni dom, 55-letnemu povzročitelju pa je bil izdan plačilni nalog.

Popoldan so policisti dobili prijavo 47-letnega Koprčana, da je pri Lipici 41-letna ženska z okolice Sežane z osebnim avtomobilom namerno trčila vanj. Zadela ga je v nogo. Policisti zbirajo informacije o dogajanju.

Ob 17.50 je v Bertokih 56-letnemu vozniku osebnega avtomobila preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,72 mg/l. Sledi mu obdolžilni predlog.

Zvečer so policisti v Postojni sprejeli kazensko ovadbo za kaznivo dejanje drzne tatvine. Prijaviteljica je namreč moškemu z Grosuplja prodala vozilo. Kupec je s pretvezo, da mora zamenjati bankovce sedel v vozilo in odpeljal. Policisti so pobeglega kupca izsledili. Nadaljuje se z zbiranjem obvestil.

Ob 22.27 so policisti bili obveščeni, da pelje voznik v predoru Kastelec v nasprotno smer (proti Kozini). Ustavljen je bil 45-letni voznik, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,68 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi mu kazenska ovadba, odrejen je bil tudi strokovni pregled.

Ob polnoči pa so na Raubarkomandi ustavili 42-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je opravljen preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0,66 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Sledi mu obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije

Policisti so na območju Policijske uprave Koper v zadnjih 24 urah obravnavali 10 ilegalnih prehodov državne meje: pri Skadanščini 7 državljanov Iraka, v Dolenjah pri Jelšanah 1 državljana Afganistana in 1 državljana Pakistana, pri Podgorju pa 1 državljana Pakistana.