urednistvo@preteklih24.si

Na območju Slovenske Bistrice obravnavali sum mučenja živali

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes, prejel 237 klicev, od tega 105 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času so policisti obravnavali 4 primere nedovoljenega prehoda državne meje.


Fotografija je simbolična

V opisanem času so policisti obravnavali tudi:
– 23 kaznivih dejanj,
– 20 prometnih nesreč I. kategorije, kjer je nastala samo materialna škoda,
– 2 prometni nesreči II. kategorije, v kateri sta se 2 osebi lahko telesno poškodovali,
– 7 povoženj divjadi,
– 2 kršiteljema cestno-prometnih predpisov so policisti zasegli vozilo, ki sta ga vozila,
– 12 prijav kršitev javnega reda in miru, 6 na javnih krajih in 6 v zasebnih prostorih,
– 1 voznika so policisti pridržali do streznitve,
– 3 požare.

Izpostavljamo:

Štirje tujci iz različnih afriških držav zaprosili za mednarodno zaščito

Včeraj so policisti na območju Policijske postaje Ormož obravnavali 2 državljana iz Nigerja, ter po enega iz Malija in Toga (skupno 4 tujci), ki so pred tem v Republiko Slovenijona nedovoljen način vstopili iz Republike Hrvaške. V postopku so vsi tujci podali namero za mednarodno zaščito in so bili odpeljani v Azilni dom.

Obravnavali dva državljana Afganistana

Včeraj popoldan so policisti na območju PP Šentilj prijeli dva tujca, državljana Afganistana, ki sta na nedovoljen način vstopila v Republiko Slovenijo na mejnem prehodu Gurškovje, skrita v neznanem tovornem vozilu. Tujca sta bila danes, po končanem postopku, nastanjena v Centru za tujce.

Ponarejen bankovec za 500 evrov

Policisti PP Maribor II so v eni od enot Nove KBM obravnavali primer ponarejenega bankovca za 500 EUR, ki je bil zasežen in bo posredovan v analizo, policisti pa nadaljujejo z zbiranjem obvestil o kaznivem dejanju.

Obravnava suma kaznivega dejanja Mučenja živali

Na območju Slovenske Bistrice so policisti skupaj z dežurno veterinarsko inšpekcijo obravnavali primer dveh mrtvih ovac in več drugih sicer še živih živali, vendar v zelo slabem stanju. Policisti bodo nadaljevali z zbiranjem obvestil glede suma storitve kaznivega dejanja, medtem ko veterinarska inšpekcija vzporedno izvaja postopke iz svojega delovnega področja. Za živali so na kraju poskrbeli predstavniki Društva za zaščito živali.