urednistvo@preteklih24.si

Ljubljanski policisti v preteklem dnevu obravnavali kar 10 tatvin in 3 vlome

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 199 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 46 nanašalo na kriminaliteto, 38 na javni red in mir, ter 51 na prometno varnost.


Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 10 tatvin, 3 vlome (v enem primeru je ostalo pri poskusu) in 7 primerov poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v primeru nasilja v družini, kjer so kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Pri prometni varnosti so obravnavali 15 prometnih nesreč z materialno škodo in nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 3 vozila.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 12 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 3 krat v zasebnem prostoru.

Med 17. 3. 2022, od 6. ure in 18. 3. 2022, do 6. ure, so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Kočevja izsledili in prijeli 3 tujce (drž. Afganistana), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Kriminaliteta
Vlomi:

Na območju Bežigrada je neznani storilec vlomil v klet in več kosov električnega orodja. Lastnika je oškodoval za okoli 2.000 evrov.

Na Viču so neznanci vlomili v skladiščne prostore podjetja, od koder so odtujili sanitarni material. Podjetje je oškodovano za okoli 5.000 evrov.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, okoli 15. ure se je na Šolski ulici v Mengšu zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in pešec. Do prometne nesreče je prišlo, ker voznica je voznica zaradi nepravilnega premika trčila v pešca. Pri tem se je pešec lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.