urednistvo@preteklih24.si

Voznik cross motorja povzročil gozdni požar

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih 24 urah prejeli 222 klicev občanov. 77 klicev je bilo interventnih.


Fotografija je simbolična

15 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 25 s področja mejnih zadev in tujcev, 27 s področja prometne varnosti in 18 s področja javnega reda in miru.

V Melišah, na območju Policijske postaje Mozirje, so policisti obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec je v hišo vlomil v večernih urah, ko so bili lastniki odsotni. Ukradel je več nakita. Lastnikom je škodo povzročil še s poškodovanjem dvojnih vrat.

S stanovanjske hiše v Vojniku je neznani storilec ukradel bakrene žlebove.

Na Prevaljah so policisti obravnavali travniški požar. Lastnik zemljišča je, kljub trenutni prepovedi kurjenja v naravnem okolju, zakuril suho travo, pri čemer se je ogenj razširil na celoten travnik, velik približno 5.000 m2. Lastniku so policisti izdali plačilni nalog.

V Rogatcu so policisti obravnavali gozdni požar. Povzročil ga je voznik cross motorja. Do požara je prišlo, ker se je na motorju med vožnjo vnel filter. Ko je voznik goreče motorno kolo odložil, je zagorelo suho listje. Vozniku so policisti izdali plačilni nalog zaradi kršitve Uredbe prepovedi vožnje vozil v
naravnem okolju.

Na Kopah se je včeraj huje poškodovala 71-letna smučarka, ki je izgubila ravnotežje in padla.

V Celju so policisti zasegli motorno kolo mladoletnemu vozniku, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja.