urednistvo@preteklih24.si

Voznica s slabimi tremi promili alkohola v krvi povzročila prometno nesrečo

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes, prejel 335 klicev, od tega 112 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času so policisti obravnavali 1 primer nedovoljenega prehoda državne meje.


Fotografija je sibolična

V opisanem času so policisti obravnavali tudi:
– 14 kaznivih dejanj,
– 1 prometna nesreča II. kategorije, v kateri se je 1 oseba lahko telesno poškodovala
– 1 prometna nesreča III. kategorije
– 6 povoženj divjadi,
– 1 kršitelju cestno-prometnih predpisov so policisti zasegli vozilo, ki ga je vozil,
– 3 prijave kršitev javnega reda in miru, 1 na javnih krajih in 2 v zasebnih prostorih,
– 1 voznika so policisti pridržali do streznitve,
– 2 nesreči pri delu,
– 1 požar.

Izpostavljamo:

Prometna nesreča III. kategorije

Včeraj so policisti obravnavali prometno nesrečo III. kategorije, o kateri so policisti bili obveščeni okrog 10.10. Na avtocestnem odseku A5, ob izvozu Sv. Trojica, je prišlo do trčenja med voznikoma osebnega avtomobila in tovornega vozila. Voznik osebnega avtomobila se je huje, dve sopotnici pa lažje telesno poškodovali, vsi so tuji državljani.

Obravnavali državljane Gane

Včeraj zvečer so policisti na območju PP Podlehnik prijeli tri tujce, državljane Gane, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo med Slovenijo in Hrvaško. Ker so med postopkom zaprosili za mednarodno zaščito v naši državi, so policisti vse tri prepeljali v azilni dom.

Vlom v stanovanjsko hišo

Policisti PP Ptuj obravnavajo vlom v stanovanjsko hišo, neznani storilec je odtujil gotovino in zlatnino, lastnike pa oškodoval za približno 6.000 eur.

Preizkus alkoholiziranosti pokazal kar 1,37 mg/l

Policisti PP Maribor II so včeraj popoldne obravnavali prometno nesrečo na Ptujski cesti v Mariboru, v kateri je voznica trčila v drug osebni avtomobil. Pri tem je k sreči nastala je materialna škoda. 38-letnica je vozila pod vplivom alkohola, preizkus alkoholiziranosti pa je pokazal kar 1,37 mg/l. Odrejeno ji je bilo pridržanje do streznitve.