urednistvo@preteklih24.si

V prometni nesreči poškodovana nepazljiva kolesarka

Danes, 17. marca ob 00.35 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o vlomu v eno od trgovin v središču Nove Gorice. Po prvih zbranih podatkih je neznani storilec v nočnem času vlomil vhodna vrata objekta in nato iz notranjosti odvzel več različnih prodajnih izdelkov (več parfumov različnih blagovnih znamk).


Fotografija je simbolična

Po izvršenem kaznivem dejanju je kraj zapustil in odšel neznano kam. Policisti PP Nova Gorica primer še preiskujejo in bodo po zaključku preiskave ter na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Na Goriškem iz prometa izločili hujšega kršitelja cestnoprometnih predpisov

Danes, 17. marca ob 1.20 uri v nočnem času, so policisti Postaje prometne policije Nova Gorica v Solkanu ustavili in kontrolirali voznika osebnega avtomobila. V nadaljevanju postopka so mu odredili preizkus alkoholiziranosti in rezultat je pokazal, da je bil 27-letni voznik pod vplivom alkohola (več kot 0.52 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Prometni policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje (po 113.a členu ZP-1), zoper kršitelja bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

V prometni nesreči II. kategorije na območju Ajdovščine poškodovana kolesarka

Včeraj, 16. marca ob 9.19 uri, so policiste obvestili, da je v Ajdovščini prišlo do prometne nesreče II. kategorije in v kateri je bila predvidoma lažje poškodovana kolesarka. Po sedaj zbranih podatkih je 40-letna kolesarka vozila kolo po pločniku na levi strani Vipavske ceste (iz smeri Vipave) proti središču Ajdovščine. Pri odcepu za nakupovalni center je s kolesom zapeljala čez prehod za pešce z namenom, da prečka omenjeni odcep in nato nadaljuje z vožnjo proti centru mesta. Med prečkanjem vozišča na prehodu za pešce se ni prepričala, če to lahko varno stori oz. je brez ustavljanja prečkala vozišča. V tistem trenutku je z njene leve strani pripeljala voznica osebnega avtomobila, ki je s prednjim delom avtomobila trčila v omenjeno kolesarko. Po trku z vozilom je kolesarka padla po vozišču in tam poškodovana obležala. Predvidoma lažje poškodovano osebo so na kraju najprej pomoč nudili naključni mimoidoči, nato pa so jo na kraju oskrbeli reševalci NMP ZD Ajdovščina in jo z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v splošno bolnišnico v Šempeter pri Gorici. Pomoč policistom in reševalcem na kraju so nudili tudi gasilci GRC Ajdovščina. Prometni policisti so 40-letni povzročiteljici nezgode zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa (kršitev določb 93. člena ZPrCP) izdali plačilni nalog.