urednistvo@preteklih24.si

Kljub opozorilom in prepovedi kurjenja v naravi, se požar podrasti kar vrstijo

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 195 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 35 nanašalo na kriminaliteto, 39 na javni red in mir, ter 58 na prometno varnost.


Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 9 tatvin, vlom in 3 primere poškodovanja tuje stvari.

Pri prometni varnosti so obravnavali 21 prometnih nesreč z materialno škodo, 6 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo, v kateri je bil huje poškodovan voznik osebnega vozila. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 4 vozila.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 12 krat na javnem kraju in 2 krat v zasebnem prostoru.

Med 16. 3. 2022, od 6. ure in 17. 3. 2022, do 6. ure, so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Kočevja izsledili in prijeli 4 tujce (drž. Malija, Burkine Fasa in Kameruna), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Kriminaliteta
Vlomi:

V Šiški je neznani storilec vlomil v klet in odtujil žensko kolo roza barve, moško gorsko kolo sive barve znamke Magnetix ter električni skiro znamke Xiaomi. Lastnika je oškodoval za okoli 2.000 evrov.

Požari v naravnem okolju

Včeraj so policisti bili v štirih primerih obveščeni o požarih v naravnem okolju, kjer je večinoma gorela podrast in sicer na območju Kočevja in Most. V Mostah so policisti obravnavali tudi kršitelja, ki je kljub veliki požarni ogroženosti kuril v naravi, zoper njega pa vodijo prekrškovni postopek.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, nekaj po 11. uri se je na cesti med Nasovčami in Lahovčami zgodila prometna nesreča, v kateri so bili udeleženi vozniki treh osebnih vozil. Po do sedaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče prišlo, ker je vozni, ki je vozil v smeri Lahovč zaradi neprilagojene hitrosti na koncu ovinka zapeljal na nasprotno stran ceste in čelno trčil v vozilo, ki je pripeljalo nasproti. V odpadle dele vozil je trčil še voznik, ki je pripeljal za vozilom slednjega. Pri tem sta se prvi udeleženec lažje, povzročitelj pa huje telesno poškodovala. Slednji je bil s helikopterjem prepeljan v UBKC Ljubljana, njegovo življenje pa je ogroženo. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah dogodka in bodo izvedli ustrezen ukrep.

Včeraj, nekaj pred 14.uro so policisti bili obveščeni o prometni nesreči v križišču Bleiweisove in Šubičeve ulice v Ljubljani. Ugotovljeno je bilo, da je voznica osebnega vozila zavijala levo iz Bleiweisove na Šubičevo ulico, pri tem pa odvzela prednost vozniku, ki je po Bleiweisovi vozil naravnost proti Celovški cesti. Po trčenju je vozilo voznika odbilo v ograjo objekta v križišču, na kateri je obstal. V nesreči se je potnik v vozilu povzročiteljice lažje poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, nekaj po 8. uri se je na Dunajski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in peška. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik odvzel prednost peški na prehodu za pešce. Pri tem se je paška lažje telesno poškodovala in bila z reševalnim vozilom odpeljana v UBKC Ljubljana. Policisti zoper voznika vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, nekaj pred 15. uro se je na ljubljanski obvoznici, na priključku Ljubljana-Jug zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila, ki je zaradi vožnje preblizu roba trčil v ograjo, vozilo pa se je pri tem prevrnilo. Voznik se je lažje telesno poškodoval. V postopku je preizkus alkoholiziranosti pri njem pokazal 0.43 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti vodijo prekrškovni postopek.