urednistvo@preteklih24.si

19-letni voznik, ki je sedel za volan pod vplivom drog, se bo srečal s sodnikom za prekrške

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 41 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 101 klic. Obravnavali so 4 prometne nesreče z materialno škodo, zasegli so 1 vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali 1 vlom in 2 tatvini, zaradi kršitev javnega reda je bilo 6 intervencij.


Fotografija je simbolična

V Luciji so 54-letniku zasegli moped, ker je bil predelan. Sledi obdolžilni predlog.

Ob 20.50 so v Kopru ustavili 19-letnega voznika osebnega avtomobila. Odrejen preizkus alkoholiziranosti je pokazal rezultat 0,00 mg alkohola v litru izdihanega zraka, hitri test na droge pa je bil pozitiven na kanabis. Strokovni je odklonil, sledi mu obdolžilni predlog.

V Bertokih je nekdo vlomil v trgovino in ukradel večjo količino cigaret.

Ob 0.15 so policisti bili obveščeni, da od Belvederja proti Izoli pelje voznik, ki je najbrž pod vplivom alkohola. Policisti so voznika ustavili pred tunelom Markovec (proti Kopru). 51-letnemu vozniku je preizkus alkoholiziranosti pokazal kar 1.31 mg/l. Odredili so mu pridržanje, sledi mu kazenska ovadba za kaznivo dejanje nevarne vožnje.

V Luciji so ob 0.30 ustavili 34-letnega voznika osebnega avtomobila. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,27 mg/l, hitri test za droge je bil pozitiven na kanabis, strokovni pregled je voznik odklonil. Sledi mu obdolžilni predlog.

Ob 2.20 pa so policisti še v Postojni ustavili 38-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 1,08 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Tudi njemu sledi obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije

Policisti so na območju Policijske uprave Koper v zadnjih 24i urah obravnavali 10 ilegalnih prehodov državne meje: pri Podgradu 1 državljana Irana, pri Praporčah 3 državljane Pakistana, v Črnotičah 3 državljane Afganistana, v Sv. Petru pa 3 državljane Kosova.